BIST 9.777
DOLAR 34,16
EURO 38,17
ALTIN 2.920,22
HABER /  GÜNCEL

Havaalanında gizli sansür mü var?

Atatürk Havaalanı'nda basın mensuplarına uygulanan 'örtülü sansür' kafaları karıştırdı. Vatan Gazetesi yazarı Mustafa Mutlu, 'örtülü sansür'ü köşesine taşıdı.

Abone ol

İstanbul Atatürk Havaalanı'nda görev yapan basın mensuplarına 'örtülü sansür' mü uygulanıyor. Konuyu köşesine taşıyan Mustafa Mutlu'dan öğreniyoruz:

Yazı: Mustafa Mutlu
Kaynak: www.vatanim.com.tr 

-
Bütün dünyada olduğu gibi bizde de gazetelerin ve televizyonların, bazı önemli havalimanlarında büroları ve muhabirleri vardır.

Bu muhabirler, havalimanı yönetiminden aldıkları "apron karn"yla ülkeye gelip giden önemli yolculara ilişkin haberler yaparlar.

Gelin görün ki meslektaşlarımız Atatürk Havalimanı'nında uzunca bir süredir görevlerini yapamıyor. Çünkü havalimanından sorumlu İstanbul Vali Yardımcısı, "gerekçe göstermeksizin" bunu engelliyor!

Tıpkı son örnekte olduğu gibi...

Biliyorsunuz; İstanbul-Bağdat arasındaki uçak seferleri 15 yıl aradan sonra geçtiğimiz günlerde yeniden başladı.

Havalimanı muhabiri arkadaşlarımız da ilk uçakla Bağdat'tan Türkiye'ye gelen yolcuların fotoğrafını
çekmek istedi. Ama İstanbul Vali Yardımcısı Vedat Müftüoğlu, güvenlik güçlerine talimat vererek muhabirlerin çalışmasını engelledi.

Şimdi İstanbul Valisi Muammer Güler e soruyorum:

Türkiye Cumhuriyeti'nin yasaları, sizin iş başında bulunduğunuz İstanbul'da geçmiyor mu?

izin belgesi sahibi muhabir arkadaşlarımızın çalışmaları, fotoğraf çekmeleri hangi yasanın, hangi maddesine göre engellenebiliyor?

Bu girişim, "halkın haber alma hakkı"nı engellemek olmuyor mu?

***

Hep hatırlatmaya çalışıyorum; basın özgürlüğü biz gazetecilerden çok halkın haber alma hakkının sağlanması için gereklidir...

Bu özgürlüğün korunmasına lütfen özen gösterin Sayın Valim...

Çünkü bir gün size de gerekebilir!

ani