BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  DÜNYA

Hatemiden ilginç öneri

Eski İran Cumhurbaşkanı Hatemi, petrol üreten Müslüman ülkelere ilginç bir teklifte bulundu

Abone ol

Eski İran Cumhurbaşkanı Muhammed Hatemi, petrol üreten Müslüman ülkelerden petrol gelirlerinin yüzde 1'ini mali kriz içindeki Filistin hükümetine vermelerini istedi.

İslam Kalkınma Bankası'nın Kuveyt'te yapılan toplantısına katılan Hatemi, ABD ve İsrail'in, Filistinlileri hakları olan gelirlerden mahrum bıraktığını belirterek, İslam ülkelerinin Filistin'e daha fazla yardım yapmasına ihtiyaç olduğunu vurguladı.

İnsan haklarına saygı duyan herkesin Filistin hükümetine mali yardım yapması gerektiğini ifade eden Hatemi, petrol üreten Müslüman ülkelerin petrolden elde ettikleri gelirin yüzde 1'inin, 2 ila 3 milyar dolar arasında bir rakam tutacağını kaydetti.

Filistin'deki Hamas hükümetine gidecek paraların sağlık, eğitim ve konut projeleri için kullanılması gerektiğinin altını çizen Hatemi, Hamas hükümetinin demokratik yolla seçildiğini ve herkesin onlara yardım etmesi gerektiğini belirtti.

Hükümete geldiğinde 1,3 milyar dolarlık borçla karşılaşan Hamas hükümeti, başta ABD, İsrail ve Batılı ülkelerin mali yaptırımları yüzünden gelirlerinden yoksun kalmıştı.