BIST 9.976
DOLAR 34,08
EURO 38,06
ALTIN 2.834,51
HABER /  GÜNCEL

Hatay Valisi hain saldırıyı anlattı

Hatay Valisi teröristlere yönelik başlatılan operasyonun kapsamlı olarak sürdüğünü bildirdi.

Abone ol

Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, akşam saatlerinde Kisecik köyü yakınlarındaki krom madenine silahlı saldırı düzenleyen teröristlere yönelik başlatılan operasyonun kapsamlı olarak sürdüğünü bildirdi.

Vali Lekesiz, teröristlerin açtığı ateşe karşılık veren ve yaralanan maden ocağındaki özel güvenlik görevlileri Sabri Pekmez (28) ve Hüseyin Saraç'ın (28) sağlık durumuyla ilgili bilgi almak üzere geldiği Antakya Devlet Hastanesi'nde gazetecilere açıklama yaptı.

Lekesiz, PKK'lı teröristlerin açtığı ateş sonucu Mustafa Dolumay'ın (26) hayatını kaybetmesinden büyük üzüntü duyduğunu belirterek, ''Yaralı güvenlik görevlisi Pekmez'e sağlık görevlileri tarafından gerekli müdahale yapıldı. Umarım kısa sürede iyileşir'' dedi.

Teröristlere yönelik bölgede başlatılan geniş çaplı operasyonun sürdüğünü ifade eden Lekesiz, şöyle konuştu:

''Maden ocağında çalışan işçiler yemek yediği sırada terör örgütü üyeleri el bombası ile saldırıda bulunmuşlar. Söz konusu tesiste bulunan özel güvenlik görevlileri de saldırıya anında karşılık vermişler. Hastaneye getirilen diğer özel güvenlik görevlisinin durumu iyi.''

Bu arada hastaneye Vali Lekesiz ve İl Jandarma Komutanı Albay Vedat Çolak'ın yanı sıra Antakya Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Emniyet Müdürü Ragıp Kılıç, İl Sağlık Müdürü Bayram Kerkez ve bazı yetkililer de geldi.