BIST 10.487
DOLAR 32,85
EURO 35,11
ALTIN 2.427,60
HABER /  GÜNCEL

Hata bulan okur tiplemeleri

Bazı insanlar vardır ki asla peşinizi bırakmazlar. Bir açığınızı ararlar...

Abone ol

Bazı insanlar vardır ki asla peşinizi bırakmazlar. Nefeslerini her zaman ensenizde hissedersiniz. Bir açığınızı arar, sizi gerer ve hatta en sonunda delirtebilirler. Aman uzak durun!

DÜZELTMENGİLLER:
Sadece hatayı bulur, iletirler... "Şöyle yazmışsınız, ancak bunun droğrusu şudur" der, geçerler. Bir şeyi en yalın haliyle söylemek, en etkili söylem biçimi olduğundan, öğretici bir yanları da vardır. Mesajlarını, sevgi ve saygıyla bitirdikleri için de, insanı hata yaptığı için neredeyse mutlu eden bir tarzları vardır.
     
ESPRİGİLLER:
Hatayı bulur, doğrusunu söyler, espriyi de patlatırlar... Geçirme de vardır işin içinde, ancak dozu hafiftir. Örneğin; "Hüsamettin Cindoruk değil, Hüsamettin Özkan olacaktı. Ama Hüsamettin Cindoruk, o aralar kendi partisini kapatıp Derviş'le gittiyse bilemeyiz" gibi. Yerine göre eğlendirici olabilirler.
     
GEÇİRGENGİLLER:
Hatayı bulurlar, not alırlar, laf sokarlar... Yazıları hata bulmak için okurlar. Tıpkı bizim "hata bulmak" için televizyon seyrettiğimiz gibi. Buldular mıydı, kurtuluşu yoktur, dillerine düşersiniz. Bazıları eğlenceli, bazıları ise agresif olabilir.
     
ABARTIGİLLER:
Sayıları çok az da olsa mevcuttular. Hatayı bulur, düzeltir, hakaret ederler... "Cahil, salak, satılık, beyinsiz" kullandıkları sıfatların en hafifleridir. Hayatta her şeye karşı hırs yapan, etin sinirli tarafı gibi sert ve tatsız üslupları vardır. Ne yaparsınız ki, okur seçmek gibi bir şansınız yoktur, onlar sizi seçer.
     
ÜŞENGEÇGİLLER:
İster hata olsun, ister olmasın, umursamazlar, okur geçerler... "İnsandır , hata yapar, çok da doğaldır" görüşü, bu sonucu doğrurur. Hata düzeltmek onların görevi değildir ve zaten çok da zahmet gerektiren, gereksiz bir işleme bunca iş içinde ne gerek vardır ki. Şimdi internete gir, e-postayı aç, hatayı yaz, yolla, ohooo, zor iş valla.
     
(Milliyet)