BIST 10.343
DOLAR 32,67
EURO 35,09
ALTIN 2.446,23
HABER /  GÜNCEL

Hasankeyfin kaderi tayin edilecek

Hasankeyf için karar Ankara'da verilecek.

Abone ol

ILISU Barajı'nın temelinin atılmasıyla yeniden gündeme gelen Batman'ın Hasankeyf İlçesi için, üniversitelerin değişik bilim dallarından oluşan 7 kişilik danışma kurulu raporunu Ankara'da hazırlayacak.

25 Eylül pazartesi günü Ankara'da toplanacak danışma kurulundan çıkan rapor, son karar için Diyarbakır Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu'na gönderilecek. Raporda hangi eserlerin taşınıp- taşınmayacağı ve hangisinin korunup- korunamayacağına karar verilecek. Hasankeyf'te bu yıl 6 aydan bu yana devam eden kurtarma kazıları ise cumartesi günü sona erecek.

Ilısu Baraj gölü altında yüzde 80'i kalacak olan tarihi Hasankeyf İlçesi için üniversitelerden öğretim üyelerinin oluşturduğu danışma kurulu 25 Eylül'de Ankara'da toplanıyor.

SORUMLULUK BİLİM ADAMLARININ

Danışma Kurulu Başkanı olan Hasankeyf kazılarına başkanlık eden Konya Selçuk Üniversitesi öğretim görevlisi Prof.Dr. Abdülselam Uluçam, kurulda, her alandan bilim adamının bulunduğunu belirterek, şöyle dedi: “Kuruldaki arkadaşlarımız değişik zamanlarda gelerek ayrı ayrı inceleme yaptı. Ankara'da bu konuda hazırlayacağımız raporda hangi eserlerin taşınıp taşınmayacağına karar vereceğiz. Hazırlayacağımız rapor daha sonra son sözü söyleyecek olan Diyarbakır Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu'na göndereceğiz.”

Hürriyet