BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  SPOR

Hasan Arat sessizliğini bozdu

Beşiktaş'ta eski başkan adaylarından Hasan Arat sessizliğini bozdu: Ben Demirören'i uyarmıştım!

Abone ol

Beşiktaş'ta son günlerde yaşanan çalkantılı günler eski başkan adaylarından Hasan Arat'ın da sessizliğini bozmasına neden oldu. "Olacağı buydu" diyen Arat, "Ben Başkan Yıldırım Demirören'i uyarmıştım" dedi.

Beşiktaş camiasının önemli isimlerinden Hasan Arat, Habertürk'te yayımlanın "Şeref Tribünü" programında ilginç açıklamalarda bulundu. Arat, Siyah-beyazlı kulüpte yaşanan son gelişmeleri değerlendirirken, "Her geçen gün bir gizli ve ilginç belge ortaya çıkıyor. Demek ki, Beşiktaş'ın içinde birbirine güvenmeyen insanlar var ki, bu belgeler kulüp dışına taşıyor. En büyük tehlike bu" dedi. Yaşananların kendisi için sürpriz olmadığını belirten Hasan Arat, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bunları daha önceden de söyledik, değişen bir şey yok. Sistem aynı şekilde devam ediyor. Sistemin tamamında ciddi travmalar var. Bunlar düzelmedikçe değişen bir şey olmayacak. Beşiktaş başkanının üyeliklerde imzası var. Bunların başkanın bilgisi dışında geliştiğine inanmıyorum. Bağımsız kurullar bile yönetim kuruluna bağlı hale gelmişse yapacak bir şey yok. Genel kurullar 'dolma' üyelerin hakim olduğu duruma gelmiştir. Açıklamalarında neredeyse 'Sistem buydu, biz de devam ettiriyoruz' diyorlar. Asıl sorun; yönetimin kamuoyunda güven kaybetmesi. Güven bunalımı var. Beşiktaş'ta birbirine güvenmeyen o kadar insan var ki, belgeler kulüp dışına taşıyor. Eskiden kimse belge saklamak zorunda kalmazdı. Kimse kendini aklamaya çalışmasın, daha da batarlar."

Arat, yönetime istifa mesajı yollayarak, "Yönetimin ciddi düşünmesi, kendi pozisyonunu analiz etmesi lazım. Zayıflama oldu, istifa edenler oldu. Açıklanmayan istifalar oldu. Yönetim kurulu kendi yapısı içinde bu mücadeleye devam edebilecek maddi-manevi güce sahip değil. İstifa müessesini harekete geçirmek düşünülmelidir. Ya da başkan yönetimini güçlendirmek için 'Ben önümüzdeki 1 yılda yeni bir yönetimle çalışmak istiyorum' diyerek teklifte bulunabilir, genel kurul düşünülebilir" açıklamasını yaptı.
Yıldırım Demirören'e zamanında yaşanan sıkıntılardan dolayı sıkça uyarılar yaptığını hatırlatan Arat, "Bu görev çok zordur ve tek çare şeffaf olmaktır. Sayın Demirören çıkıp da 'Evet, bir yanlış yapılmış' derse ve ekibini takviye ederse Beşiktaş camiası buna inanır. Ben Yıldırım Demirören'den başkan olduğunda 2 şey istedim. Üye yapısını temizleyin dedim; hiçbir şey yapılmadı. Üstelik daha kötüye gidildi. Bir de mali durumu düzeltmesini istedim. Mali kadrolar şeffaf hale gelsin istedim. Bu tip toplumsal olaylarda şeffaf olmak zorundasınız, kapalı olamazsınız" dedi.

"BEŞİKTAŞ, ÜYELİK KONUSUNDA ÇOK HASSAS OLMALI"

Fulya konusuna da değinen Hasan Arat, "Fulya'nın ihale yoluyla verilmesini gayet doğal buluyorum. O günkü yönetim gayet şeffaf bir yöntemle ihaleyi yaptı. Diğer konulara gelince ben sayın başkan ve yöneticileri 'Genel kuruldan onay alın, rahat edersiniz' diye uyardım. Sayın başkana her gelenin borçlanmasını önleyecek bir sistem bulmak gerektiğini söyledim. Her gelen yönetim 30 yıllık kirayı kırdırırsa, 30 yıllık yönetimin bütün gelirleri 4 yönetimle kırdırılmış olacak" diye konuştu.

Üyelik konusunda Beşiktaş'ın çok hassas olması gerektiğini söyleyen Arat, "Bu üyelerin üyeliklerinin hemen dondurulması, incelenmesi lazım. Gerekirse üyelikleri sonra iade edilir. Ayrıca üyeler arası eşitsizliğe sebebiyet verenler için de gerekenler yapılmalıdır. Bugünkü tablo çok farklı. 4 sene beraber çalışmış insanlar (Yıldırım Demirören ve İsmail Ünal) şimdi birbirlerini şikayet ediyorlar. Beşiktaş'ın menfaatleri açısından baktığımızda kimi kime şikayet ediyorsun? Başkan başkanı şikayet ediyor. Beşiktaş olmasa o koltuk olmazdı. İkisi biraraya gelemez miydi? 4 sene yan yana çalışmışlar, biraraya gelsinler. Süleyman ağabey de ikisini biraraya getirebilir. Bunlar kamuoyunda tartışılacak şeyler değil. Paşa paşa çözsünler, bu kadar zor değil" şeklinde konuştu.

Hasan Arat son olarak adaylık konusuna değinerek, "Beşiktaş'ta varolması için aday olması gerekmez. Yöneticilik yaptım, yapmam gereken ne varsa yaptım. Ben Beşiktaş'ın bundan sonraki döneminde de kulübünü yakından izleyen, sevgisini yakınlarına aşılayabilen bir insan olarak bu bağlılığımı taşıyacağım. Bunları söyleyebilmem için başkan adayıyım demem gerekmiyor. Süleyman Seba'ya gösterilen tepkilerin, organize hareketlerin, edilen küfürlerin acısı çıkıyor. O zamanki küfürler, yaptıranları buluyor. Kimse o dönem hırslarına gem vuramıyordu. Beşiktaşlılar bugün Seba'nın tecrübelerinden faydalanmak istemekte. Haksız da değil. İnsanların Seba'dan yardım isteme hakkı vardır" dedi.