BIST 9.949
DOLAR 35,27
EURO 36,73
ALTIN 2.985,87
HABER /  EKONOMİ

Harvardta okutulan Türk bankası

2001 krizi sonrasındaki dönüşüm hikayesi ve büyüme stratejisi Harvard Üniversitesi'ne konu oldu.

Abone ol

Akbank'ın, 2001 krizi sonrasındaki dönüşüm hikayesi ve büyüme stratejisinin, Harvard Üniversitesi Kennedy School of Government'ta (Harvard KSG) örnek vaka olarak okutulduğu bildirildi.

Akbank'tan yapılan yazılı açıklamada, 2001'de yaşanan ekonomik kriz sonrası Türk ekonomisi ve Türk bankacılık sektörünün krizin etkileri ile mücadelesi sırasında Akbank'ın ''Yeni Ufuklar Değişim Programı'' ile uygulamaya koyduğu yönetim, değişim ve büyüme stratejisinin bankayı, sadece krizde büyüyen bir banka haline getirmekle kalmayıp, ekonomik krizden çıkış ve büyüme konusunda ders konusu ve referans kaynak olmasını da sağladığı kaydedildi.

Harvard Üniversitesi tarafından hazırlanan ''Akbank Vaka Çalışması''nın ilk kez Ağustos 2009'da özellikle finans sektöründe çalışan profesyoneller için üniversitede verilen bir yönetici eğitiminde sunulduğu ifade edilen açıklamada, çalışmanın ayrıca Kasım 2009'da organizasyon teorisi profesörü Guy Stuart tarafından verilen derste de örnek vaka olarak anlatıldığı belirtildi.

Açıklamada, Akbank Vaka Çalışmasının Ocak 2010'da da dünyada birçok üniversitede lisans ve lisansüstü programlarda okutulan vaka çalışmalarını içeren Harvard KSG'nin ''case programı kataloğu''nda yerini aldığı bildirildi.

''SEKTÖRÜN DÜNYA İÇİN GÜZEL BİR TEMSİLİ OLDU''

Konuya ilişkin bir değerlendirme yapan Akbank Yönetim Kurulu Başkanı Suzan Sabancı Dinçer, bu çalışmanın sadece Akbank için değil, Türk bankacılık sektörü için de gurur verici olduğunu vurgulayarak, ''Akbank Vaka Çalışması, her yıl Harvard Üniversitesi'nde öğrencilerle buluşmaya ve geleceğin liderlerinin eğitiminde önemli bir rol oynamaya devam edecek. Akbank, güçlü ve iyi yönetilen Türk bankacılık sektörünün dünya için güzel bir temsili olmuştur'' dedi.

İki bölümden oluşan Akbank Vaka Çalışmasının ilk bölümünde, 2001 krizinin Türkiye ekonomisi ve bankacılık sistemi üzerindeki etkilerine yer veriliyor ve kriz ortamında Akbank üst yönetiminin önündeki alternatif stratejiler değerlendiriliyor.

İkinci bölümde ise Türk bankacılık sisteminin ve özellikle Akbank'ın 2002-2007 yılları arasında yaşadığı dönüşüm ele alınıyor. ''Yeni Ufuklar Değişim Programı''nın detaylarının ön plana çıktığı çalışmanın ikinci bölümünde, 2008 yılı itibarıyla Akbank üst yönetiminin önündeki alternatif büyüme stratejileri de tartışılıyor.

Akbank Vaka Çalışmasında yer alan yazılı materyalin desteklenmesine yönelik olarak Harvard Üniversitesi tarafından bir video film de hazırlanırken, 2008 yılında başta İstanbul ve Ankara olmak üzere Türkiye'nin çeşitli yerlerinde çekimleri yapılan yaklaşık 20 dakikalık filmde, Akbank üst yönetimi ile yapılan söyleşilere ek olarak Akbank Operasyon Merkezinin ve Türkiye'nin farklı yerlerindeki şubelerinin görüntülerine yer veriliyor.