BIST 8.732
DOLAR 34,25
EURO 37,11
ALTIN 3.008,08
HABER /  GÜNCEL

Hapis yerine köpeklere doyur

Sakarya'da mahkemeden ilginç ceza. 10 ay hapis cezasına çarptırılan bir kişiye sokak köpeklerine bakma cezası verildi.

Abone ol

Adapazarı'nda 1 yıl önce silahla yaralama suçuna karıştığı gerekçesiyle hakkında dava açılan ve mahkemece 10 ay hapis cezasına çarptırılan Namık Oral'ın cezası, yeni TCK ile birlikte "7 sokak köpeğine 20 ay bakma" tedbirine çevrildi.

Hanlı beldesinde TIR parkı bulunan Namık Oral (51) hakkında, 1 yıl önce TIR parkında meydana gelen silahla yaralama suçundan Sakarya 3. Asliye Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. Karara çıkan davada mahkeme hakimi, Namık Oral'a silahla yaralama suçundan 10 ay hapis cezası verdi. Mahkeme bu kararı daha sonra, Oral'ın geçmişteki sabıkasız hali, şahsi ve sosyal durumu, suçun işleniş şekli ve pişmanlığını göz önünde bulundurarak TCK'nın 50. maddesi gereği, "20 ay süreyle Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı hayvan barınağından alacağı 7 sokak köpeğine bakma cezası" tedbirine çevirdi.

Mahkemenin verdiği karar kendisine tebliğ edilince öncelikli olarak hayvanların kalabileceği barınak yapmak için harekete geçen Namık Oral, TIR parkının içerisinde köpeklerin topluca kalabilecekleri bir yer yaptırıyor. Çevresini de köpeklerin kaçmaması için tel örgü ile çevrilen Namık Oral, sokak köpeklerinin bakımını burada yapacağını söyledi.

Kendisine verilen bu cezaya sevindiğini söyleyen Oral, "Zaten otoparkımda köpeklere bakıyordum. İşyerim TIR otoparkı olduğu için alan da büyük. 20 ay boyunca sokak köpeklerine bakmak benim için zevk olacak. Bu karar beni sevindirdi. Sevap işlemiş olacağım" dedi.