BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  GÜNCEL

Hangi rahatsızlığa hangi masaj?

İlaç yok ameliyat yok, masajla tedavi var. Alternatif tıp alanlarından masaj kitapta toplandı. Uzmanı anlatıyor.

Abone ol

Prof. Dr. Ahmet Maranki ve fizyoterapist eşi Elmas Maranki, alternatif tıp alanındaki yeni kitaplarını basına tanıttı.

Üsküdar Piri Reis Kültür Limanında, ''Vücudun Şifresi Noktalarla Mucizevi Tedaviler'' ve ''Masajla Mucizevi Tedaviler'' adlı kitapların tanıtımında konuşan Prof. Dr. Maranki, hastalıkların önüne geçebilme yollarından biri olan masaj tekniklerini şekiller eşliğinde uygulamalı olarak ele aldıklarını söyledi.

Maranki, ''Hastalanmadan nasıl yaşarız?'' sorusunun yanıtlarını bu iki kitapta topladıklarını dile getirdi.

Türkiye'de 120 bine yakın masörün, masaj tekniklerine ilişkin bir tane el kitabı olmadığını belirten Maranki, yeni kitaplarında, belli rahatsızlıklarda nereye, ne şekilde müdahale edilmesi gerektiğini geçerli bir bilimle anlattıkları kaydetti.

MASAJ YÖNTEMLERİ

Maranki çiftinin, ''Noktalarla Mucizevi Tedaviler'' adlı kitaplarında bel, baş, diş, karın, omuz ağrıları, astım, bronşit, baş dönmesi, cinsel rahatsızlıklar, tansiyon, menopoz gibi birçok rahatsızlığın masajla tedavisi anlatılıyor.

Sebeplerine göre ayırt edilen baş ağrısının ense, boyun, sırt, baş ve ayaklardaki belli noktalara uygulanan masajlarla, bel ağrısının ise sırta ve bel bölgesine dairesel ve çizgisel hareketli masaj yöntemleriyle giderilebileceği belirtiliyor.

Sinirlilik hallerinde de kaşların üzerinin çizgisel ovalanması, alın kısmına çizgisel masaj yapılması ve gözlerin ovuşturulması öneriliyor.