BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  MAGAZİN

Hande polis zoruyla mahkemede

Oyuncu Hande Atatizi tüm çağrılara rağmen mahkemeye gitmeyince başı belaya girdi

Abone ol

Oyuncu Hande Ataizi'nin çantasını çaldığı iddia edilen bir kişinin tutuklu yargılandığı davada, Ataizi'nin duruşmaya yeniden zorla getirilmesine karar verildi.

İstanbul 8. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanık Semra Ateşgüneş katıldı. Hakim Serap Durmaz, müşteki Ataizi'nin duruşmaya zorla getirilmesi için yazılan yazıya verilen cevapta, müştekinin verilen adreste oturmadığı, muhtarlık kayıtlarında da isminin bulunmadığının bildirildiğini tutanağa yazdırdı.

Sanık avukatı Fikret Köroğlu, Ataizi'ne telefonla ulaşılarak çağrılmasına rağmen müştekinin duruşmaya gelmediğini savunarak, bu durumun müvekkilinin mağduriyetine neden olduğunu söyledi. Müvekkilinin tesadüfen olay yerinde bulunduğunu, güvenlik kamerası görüntülerinden çantayı başka bir kadının çaldığının görüldüğünü savunan avukat Köroğlu, ''Ayrıca Tüketici Kanunu'na göre yapılan hırsızlık, mağazayı da bağlar. Bu iş yerinde gerekli tedbir alınsaydı olay meydana gelmezdi. Tahliye talep ediyorum'' dedi.

Sanığın tutukluluk halinin devamına karar veren hakim Durmaz, Hande Ataizi'nin gelecek celseye zorla getirilmesi amacıyla yeniden müzekkere yazılmasına karar verdi. Hakim Durmaz, müştekinin, adresi, iş ve cep telefonları ayrı ayrı belirlenerek, kamuoyunca tanınan bir kişi olması nedeniyle kendisine mutlak suretle ulaşılıp duruşma günü mahkemede hazır edilmesi için İstanbul Emniyet Müdürlüğü ile Şişli Emniyet Müdürlüğüne yazı yazılmasını kararlaştırdı.

Durmaz, söz konusu yazıda, davanın tutuklu sanığının bulunduğu, müştekinin ifadesinin alınmaması nedeniyle işin sürüncemede kaldığı, müştekinin duruşmaya gelmemesi halinde sorumlular hakkında suç duyurusunda bulunulacağı uyarısının da yer almasını karara bağladı. Duruşma, Ataizi'nin ifadesinin alınması amacıyla ertelendi.

-İDDİANAMEDEN-

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, Hande Ataizi'nin 9 Ağustos 2006 tarihinde Ortaköy'deki ''The House'' adlı kafeye gittiği ve sandalyeye astığı çantasının Semra Ateşgüneş tarafından 2 arkadaşının yardımıyla çalındığı öne sürülüyor. İddianamede, sanığın ''hırsızlık'' suçundan 2 ile 5 yıl arasında hapis cezasına çarptırılması isteniyor.