BIST 9.976
DOLAR 34,08
EURO 38,08
ALTIN 2.833,48
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Hamzakoy yolunda Babaya fırça

"Demirel'in Kara Kutusu" kitabı ilginç anekdotları ortaya döktü. Bakın Nazmiye Hanım, Baba'yı nasıl fırçalamış;

Abone ol

DYP’li Orhan Keçeli’nin anılarının anlatıldığı gazeteci Hasan Taşkın’ın ‘Demirel’in Kara Kutusu’ kitabında, ilginç diyaloglar günışığına çıkıyor...

1980 ihtilali sonrası sürgüne gideceği Zincirbozan’a karayolu ile hareket etmeden önce Süleyman Demirel, sabah Güniz Sokak’taki evinde karayolları haritasını açar. Bunun nedeni kitapta Demirel’den şu satırlarla dile getirilir:

Döneceğim ve havaalanı yapacağım
”Çanakkale oldukça uzak... Ve havaalanı da yok... Yeniden iktidara gelince ilk işim, Çanakkale’ye havaalanı yapmak olacak “ dedi. ’Sessiz, şaşkın’orada bulunanlar yılların politikacısı Demirel’in ne demek istediğini anlamamışlardı. Yanındakilerin şaşkınlığını fark eden Demirel, orada bulunan şaşkın bakışları aydınlatmak için ’Siyaset, iddia işidir... İddian olacak, inancın olacak.... Sürgünden döneceğim, mücadele edeceğim ve yeniden Başbakan olacağım. Çanakkale’ye de havaalanı yapacağım....”

Baba'ya fırça...
Demirel’e ilişkin bir başka anekdot ise ihtilal sonrası götürüldüğü Hamzakoy yolunda. Eşi Nazmiye Demirel’le birlikte helikopterle buraya götürülürken Süleyman Demirel ile Nazmiye Hanım arasında şu konuşma geçer:

“Eski ve içi su alan helikopter Silivri üzerine geldiğinde, Demirel, Nazmiye Hanım’a ’Bak ovalar yemyeşil.Ayçiçeklerini görüyor musun, şurada da bir çimento fabrikası var....’diyerek icraatlarını anlattı. Nazmiye Hanım bunları sabırla dinledikten sonra , ’Bunları yaptın da ne oldu? Nereye gittiğimiz belli değil’sözleriyle Demirel’e tepkisini gösterdi.”