BIST 10.487
DOLAR 32,86
EURO 35,12
ALTIN 2.431,45
HABER /  GÜNCEL

Hamile kadınları, coşturan grup

Rock müziğin 40 yıllık efsanesi Deep Purple, 2'nci kez geldikleri İstanbul'da yine tozu dumana kattı. Gençlerle eski tüfeklerin buluştuğu konserde hamile kadınlar bile vard

Abone ol

Bananas adlı son albümlerinin turnesi kapsamında Deep Purple'ın son durağı Maslak Parkorman oldu. Saatler öncesinden bu fırsatı kaçırmamak için ben de yerimi aldım Parkor-man'da... İğne atsan yere düşmüyordu konser alanında... İnanmazsınız Derbent ve Gazeteciler Sitesi'ne kadar tüm yolların sağ şeridi otoparka dönüşmüştü. 40 yıldır sahnelerde ter döken grubu, izlemeye hem eski tüfekler gelmişti hem de yeni nesil rockçılar... 7 bini aşkın izleyicinin arasında hamile kadınlar hatta pusette getirilmiş bebekler bile vardı.

Artık sayılı dakikalar kalmıştı Rock'ın dedelerinin sahneye çıkmasına... Ve işte o an... Adımlarını sahneye atmalarıyla birlikte kızılca kıyamet koptu Parkorman'da... Çığlıklar, bağrışmalar... İlerleyen yaşlarına rağmen 'benim' diyen starlardan daha iyi performans gösteren grup, yaşadığı son üye değişikliğinden de etkilenmemiş görünüyordu. Hemen her şarkı arasında Türkiye'ye övgüler yağdırdı grubun solisti Ian Gillan... "Dünyadaki en canlı ve en gürültülü seyirci Türk seyircisi. 1998'de burada verdiğimiz konseri unutamadık" diye konuştu Ian.

Katibim'i bile çaldılar
1.5 saat süren konserde unutulmaz şarkıları 'Smoke on the Water' ve 'Perfect Strangers'la coşkuyu üst seviyeye çıkardılar. Katibim şarkısını çalan klavyeci Don Airey ise bu coşkuyu ikiye katladı. Konser sonuna gelindiğinde izleyenler tek bir düşünce de buluşuyordu: "Böylesini görmedik. Bu yaşta bu performans müthiş."

Haber: Barış Mutlu
Kaynak:
www.vatanim.com