BIST 9.771
DOLAR 33,98
EURO 37,67
ALTIN 2.728,39
HABER /  GÜNCEL

Hamile kadına 112 yetişti

Kırşehir'de doğum sancıları artan, kar ve tipinin yolları kapattığı için hastaneye gidemeyen kadının imdadına 112 yetişti.

Abone ol Kırşehir'de doğum sancıları artan, kar ve tipinin yolları kapatmasından dolayı hastaneye gidemeyen hamile kadının imdadına 112 acil servis yetişti. Zorlu bir yolculuğun ardından köye gelen sağlık ekipleri, 9 aylık hamile kadını başarılı bir operasyonla Kırşehir Kadın ve Çocuk Hastanesi'ne kaldırdı.

Kırşehir'in Boztepe ilçesinin Yenidoğanlı köyünde yaşayan 9 aylık hamile Meral Cevayir'in (27) doğum sancıları arttı. Kar ve tipinin yolları kapaması nedeniyle hastaneye gidemeyen hamile kadının yakınları 112 Acil Servis ekiplerini aradı. 112 Acil Servis görevlileri durumu İl Sağlık Müdürlüğü yetkililerine bildirdi. İl Sağlık Müdürü Sadettin Doğangün'ün talimatıyla harekete geçen sağlık ekipleri, Meral Cevayir'i Kırşehir Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi'ne getirmek için yola çıktı. Zaman zaman kara saplanan ambulans, köylüler ile sağlık ekiplerinin çalışmasıyla yoluna devam etti. Zorlu bir yolcuğun ardından köye ulaşan 112 Acil Servis ekipleri, Meral Cevayir'e ilk müdahaleyi ambulansta yaptı.

Filmlere konu olacak başarılı bir operasyonla Kırşehir Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi'ne kaldırılan Meral Cevayir, tedavi altına alındı. Hastane yetkilileri, hamile kadının sağlık durumunun iyi olduğunu belirtti.