BIST 9.976
DOLAR 34,08
EURO 38,06
ALTIN 2.834,40
HABER /  POLİTİKA

Hamasa onur kırıcı muamele

Saadet Parti'li Şevket Kazan, Hamas ziyareyle ilgili hem iktidara hem de CHP'ye yüklendi.

Abone ol

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Şevket Kazan, iktidarın ve CHP'nin ''Misafir Hamas heyetine muamelelerinin onur kırıcı olduğunu'' söyledi.

Kazan, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında Hamas heyetinin Türkiye'ye yaptığı ziyaret ve bununla ilgili tartışmalara değindi.

Filistin'de demokratik bir seçimi kazanan Hamas'ın temsilcilerine, iktidarın ve anamuhalefet partisi CHP'nin yaklaşımının ''onur kırıcı''olduğunu savunan Kazan, heyetin Dışişleri Bakanlığı yerine AK Parti Genel Merkezi'nde kabul edildiğini belirtti. Kazan, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Gelen misafir, yarım asırdan beri İsrail işgali altındaki vatan topraklarını bu işgalden kurtarmak için mücadele veren bir Müslüman toplumun temsilcisi. Türkiye gibi İslam dünyasının en önünde yer alan bir devletin Başbakanı ve Dışişleri Bakanı, bu misafiri böyle mi karşılamalıydı?

AB'den ve IMF'den gelen sıradan bir temsilcinin bile hükümet tarafından Dışişleri Bakanlığı ve Başbakanlık önünde nasıl karşılandığı düşünülürse, bir Müslüman toplum liderine, bu millet adına yapılacak muamele bu mu olmalıydı? Kendilerine uluslararası mutabakat isteminde o yakışıksız tavsiyelerde bulunulacaksa herkesçe malum bu dört tavsiyeyi Türkiye mi yapmalıydı?''

Kazan, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ı da ziyarete ilişkin değerlendirmeleri nedeniyle eleştirerek, ''Sayın Baykal Filistin'de bütün dünyanın gözü önünde demokratik bir seçimle işbaşına gelmiş olan bu kadroyu terör örgütü olarak tanımlıyor. Sayın Baykal'a sormak gerekir, bir zamanlar sizin bu bölgede destekçisi olduğunuz FKÖ de eli silahlı değil miydi?'' diye konuştu.

Şevket Kazan, basın toplantısında partisince İstanbul'da düzenlenen mitingin haberlerine yer vermeyen basın kuruluşlarını da eleştirdi.