BIST 9.777
DOLAR 34,16
EURO 38,17
ALTIN 2.920,22
HABER /  SPOR

Haluk Ulusoyun seçim için şartı

Milli takımın aldığı puanlar da de futbol da gerilimi azaltmadı. Ulusoy futbolda seçim için tek bir şartının olduğunu söyledi

Abone ol

Haluk Ulusoy son dönemde yaşanan sıkıntılarla ilgili olarak kimseye mesaj verme peşinde olmadığını söyledi ve futbolda kaoa yaratmak isteyenler beni ve ekibimi rahat bıraksınlar dedi. 

Türk halkına verdiği her mesajın arkasında olduğunu vurgulayan federasyon başkanı Ulusoy, haziran ayında yapılacak mali genel kurulda, kongre üyelerinin gündeme olağanüstü seçim maddesinin koyulmasını istemesi durumunda, başkanlığa aday olmayacağını tekrarladı.

Ulusoy, ''Biz eğer mali genel kurula gittiğimizde, genel kurul üyelerimiz nasıl beni seçtiğinde mutluluk duyduysam, o kutsal emaneti nasıl üstümde gönlümün içinde taşıdıysam, onlara teşekkür ettiysem, eğer mali genel kurulda genel kurul üyelerimiz derse ki 'seçim istiyoruz', ben onlara teşekkür ederim ve asla aday olmam. Benden sonra Türk futbolunda ne olur, onu şu anda benim bilmem mümkün değil. Onun da cevabını artık Türk kamuoyu verir diye düşünüyorum'' dedi.

KÖŞEME ÇEKİLİRİM

Ulusoy, ''Yasal olarak adaylığınızı koymanızda bir engel olmasa da aday olmam mı diyorsunuz yani?'' şeklindeki soru üzerine şunları kaydetti:

''Hayır, kesinlikle olmayacağım. Çünkü ben genel kurul salonunun içinde demokratik bir şekilde seçilmiş bir insanım. Parantez içine alıyorum bunu, her yerde de söylüyorum, her zaman söylüyorum. Genel kurul salonunun dışında demokratik bir ortam yoktu. Ben o şekilde seçimlere girdim ve demokratik bir şekilde genel kurul salonunda beni genel kurul üyelerim seçti.

Seçimden 8 ay sonra Türk futbolunda neler kötü gitti ki, biz neyi kötü yapmışız ki dış mihraklar, maalesef bu polemik yaratanlar, kaos yaratmak isteyenler seçim atmosferine soktular Türkiye'yi. Ben 4 yıllığına seçildim ve daha 1 senemi tamamladım. Eğer 4 yıl ben görevimi tamamlamadan, 1 yıl içerisinde bu kadar mükemmel giden işlerden sonra genel kurul üyelerimiz derse ki 'Seçim istiyoruz', ben herkese teşekkür ederim ve köşeme çekilirim.''