BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  POLİTİKA

Halk seçerse çatışma çıkar

Yargıtay Onursal Cumhuriyet Başsavcısı Sabih Kanadoğlu yine uyardı. Önerilen sistemin sakıncalarını anlattı.

Abone ol

Yargıtay Onursal Cumhuriyet Başsavcısı Sabih Kanadoğlu, ''Halka cumhurbaşkanını seçtirdiğiniz zaman yasamayla yürütmeyi aynı biçimde halka seçtirerek iki aynı yere dayanan güç yaratırsınız. Bu iki gücün birbiriyle çatışması olanağı vardır'' dedi.

"Bu çatışmadan eğer bağımsız bir yargınız da yoksa gideceğiniz yer bellidir, bu diktadır" diyen Kanadoğlu, "Yargı bağımsız olmadıktan sonra ne başkanlık sistemini ne yarı başkanlık sistemini ne de parlamenter sistemi yürütebilirsiniz. Yapılmak istenen de budur" ifadesini kullandı.

Kanadoğlu, cumhurbaşkanını halkın seçmesi durumunda sistemin diğer konularının da düzenlenmesi gerektiğini belirterek, cumhurbaşkanının yetkilerinin ele alınması gerektiğini söyledi.

1982 Anayasası'nın dünyanın en kötü anayasası olduğunu ileri süren Kanadoğlu, "En kötü Anayasa dediğimiz ve benim de 'hayır' oyu kullandığım Anayasa'yı şimdi korumaya çalışıyoruz. Bu ironik bir olay. Bu kötü Anayasa'da dahi 'dini, tarikatları, mezhepleri, etnik kökeni kullanarak parti kuramazsınız' deniyor. Şimdilerde ise terör örgütüyle işbirliği yaptığı iddia edilen partilerin yasal olarak devam ettiğini görüyoruz. Bizim hastalığımız çok" dedi.