BIST 10.873
DOLAR 32,61
EURO 35,35
ALTIN 2.477,81
HABER /  GÜNCEL

Halk en çok kime güveniyor?

Metropol halkın kurumlar ve liderlere olan güven duygusunu araştırdı. Peki halk en çok kime güveniyor? İşte araştıma sonucu;

Abone ol

ZÜBEYİR KINDIRA
İNTERNETHABER

ANKARA- Halkın kurumlar ve liderlere olan güven duygusunda; ordu bir numaradaki yerini korurken, polis teşkilatı iki numaraya yükseldi. Muhalefet liderleri Deniz Baykal ve Devlet Bahçeli’nin güven oranları düşüşte…

İşte Metropol Araştırma Şirketi’nin yaptığı son araştırmanın sonuçları:

TSK’YA SÖZ YOK

Halkın en çok güvendiği kurum Ordu. Bunu sırasıyla Polis teşkilatı, Cumhurbaşkanı, Yargı, Anayasa Mahkemesi ve Başbakan izliyor. En az güvenilen liderlerin ise sırasıyla Ana Muhalefet lideri Deniz Baykal ve MHP lideri Devlet Bahçeli olduğu ortaya çıktı.

Haziran ayına göre; Deniz Baykal ve Devlet Bahçeli’ye olan güvenin kısmen azaldığı da saptandı.

AB’YE DESTEK

Halkın yüzde 66,2’sinin bugün bir referandum olsa, Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne katılımını destekleyeceği anlaşılıyor. AK Parti’li ve DTP’li seçmenlerin diğer partililere göre daha yüksek oranda AB taraftarı olduğu saptandı.

Türkiye’de kapatma davası ve Ergenekon davası ile birlikte Avrupa Birliği’ne olan desteğin önemli oranda arttığı da ortaya çıktı. Destek artış oranı Haziran ayından bu yana yüzde 3 oranında artış gösterdi. Avrupa Birliği’ne karşı olanların oranı ise yüzde 28. AB’ye karşı olanlar arasında üniversite mezunlarının diğer eğitim seviyelerine göre daha yüksek oranda (%32,3) olduğu da belirlendi.