BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03

Halep'ten tahliyeler başladı

Halep'ten tahliyeler başladı

Suriye'de İran komutasındaki Şii milisler ve rejim ordusunun kuşatmasındaki doğu Halep'ten çıkan ilk konvoyun taşıdığı yaralılar, muhaliflerin kontrolündeki batı Halep kırsalına ulaştı

Halep'ten tahliyeler başladı

Anadolu Ajansı'nın aktardığına göre Şii milisler ve rejim ordusunun kuşatmasındaki doğu Halep'ten çıkan ikinci tahliye konvoyu, muhaliflerin kontrolündeki batı Halep kırsalına vardı. Tahliye edilenlerin sivil ve muhaliflerin sayısı 2 bin 284'e ulaştı. 577'si erkek, 320'i kadın ve 301'i çocuk olmak üzere bin 198 Halepliyi taşıyan ikinci tahliye konvoyu, Türkiye sınırında bulunan ve muhaliflerin kontrol ettiği İdlib iline yol alıyor.

Halep'ten tahliyeler başladı

Türkiye sınırındaki İdlib ili, Hatay'ın karşısına denk düşüyor. İran komutasındaki Şii milislerin, 11.00 sularında kuşatmadan çıkmak üzere rejimin kontrol noktasında bekleyen konvoya keskin nişancılarla düzenlediği saldırıda, 4 sivil hayatını kaybetmişti. Bunun üzerine konvoy geri dönmüştü.

Halep'ten tahliyeler başladı

Ağır yaralılar Türkiye'ye gelecek Tahliye edilen yaralılar ilk etapta sınırın Suriye tarafındaki sahra hastanelerine getirilecek, durumu ağır olanlar Türkiye'ye alınacak. Yaralılar, Hatay sınırından Türkiye'ye giriş yapacak.

Halep'ten tahliyeler başladı

Suriye ordusu, karaden Şii milisler ve Lübnan Hizbullahı, havadan da Rusya'nın desteğiyle Temmuz ayında 2012 yılından bu yana muhaliflerin elinde bulunan Doğu Halep'i kuşatmıştı. Kasım ayında büyük bir taarruza başlayan Suriye ordusu, bu hafta içerisinde kentin yüzde 98'ini ele geçirmiş ve kuşatılan bölgelere yönelik insani kaygılar artmıştı. Bu nedenle Türkiye ve Rusya bölgede kalanların tahliyesi için bir plan üzerine çalışmaya başlamıştı. Varılan anlaşma kapsamında, tahliyelerin 20 otobüslük konvoyların halinde yapılması ve birkaç gün sürmesi öngörülüyor.