BIST 9.002
DOLAR 34,23
EURO 37,14
ALTIN 2.981,63
HABER /  GÜNCEL

Hakkaride Nevruz can aldı

Nevruz kutlamaları hedefinden şaştı. Dün Van, bugün ise Yüksekova savaş alanına döndü. Bir kişi hayatını kaybetti...

Abone ol

Van, Hakkari ve Siirt'teki olaylı Nevruz gösterilerin ardından bugün de, Hakkari Yüksekova'da gerginlik çıktı. Güvenlik güçlerinin müdahale ettiği gösteriler sırasında 1 kişi öldü.

Yüksekova'da yaklaşık 4 bin kişi DTP ilçe binası önünde toplandı. DTP'li Şırnak Milletvekili Sevahir Bayındır, kalabalığı taşkınlık yapmamaları konusunda uyardı.

PKK LEHİNE SLOGAN ATILDI
 
Konuşmaların ardından grup yürüyüşe geçti. Terör örgütü PKK lehine slogan atan kalabalığa polis müdahale etti.
 
Yol üzerindeki kamu binalarına saldıran gösterciler polise taşla karşılık verdi. Çevik kuvvet ekipleri, grubu dağıtmak için havaya ateş açtı.
 
Ara sokaklara dağılan göstericilere Yüksekova Komando Tugayı'na bağlı komandolar da müdahalede etti.
 
Gösterciler ile güvenlik güçleri arasındaki çatışmalarda vücuduna kurşun isabet etmesi sonucu yaralanan 20 yaşındaki İkbal Yaşar adlı kişi yaşamını yitirdi.

HAKKARİ'DE PATLAMA

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde yapılan izinsiz gösterinin ardından Esentepe Mahallesi'nde patlama oldu.


Yüksekova'da Nevruzu bahane ederek izinsiz gösteri yapan grupların eylemleri, bazı mahallelerde devam ediyor. Göstericilerin bulunduğu Esentepe Mahallesi'nin girişinde patlama meydana geldi.


Patlamada, yaralıların olduğu bildirildi.
 
DÜN DE GERGİNLİK VARDI

Dün Van, Hakkari ve Siirt'te de olaylar çıkmıştı.
 
Van'daki gösterilerde başına kurşun isabet etmesi sonucu Zeki Erinç ölmüş, polisin müdahale ettiği gösterilerde 23'ü polis 105 kişi yaralanmış, 200'e yakın kişi de gözaltına alınmıştı.
 
Erinç, bu sabah 4 bin kişinin katıldığı cenaze töreniyle toprağa verildi. Olaylar sırasında ağır yaralanan 2 gösterci ile 1 polisin tedavisi ise sürüyor.
 
Cenaze sırasında herhangi bir taşkınlık yaşanmazken, güvenlik güçlerinin bulunmadığı cenazeye DTP milletvekilli ve partinin üst düzey yetkilileri de katıldı.

İzmir:
İzmir'de nevruzu bahane ederek, terör örgütü PKK lehine yasadışı gösteri yapma hazırlığında oldukları ve daha önce de 22 araç yakma olayına karıştıkları iddia edilen 18 kişi adliyeye sevk edildi.
 
Adliyeye sevk edilen 18 kişiden 9'unun İzmir, İstanbul ve Ağrı'daki üniversitelerde öğrenci olduğu belirlendi.
 
Bu kişilerin evlerinde yapılan aramada, terör örgütü PKK'nın propagandasının yapıldığı çok sayıda yasak kitap ve dergi, 9 terör örgütüne ait 'sözde demokratik konfederalizm bayrağı', Abdullah Öcalan'a ait 27 poster ve çok sayıda örgütsel içerikli bildiri ve doküman ele geçirildi.
 
Hakkari:
Van ve Hakkari gibi Yüksekova'nın da DTP'nin nevruz etkinliklerini bugün kutlama isteği yüzünden güne gergin başladı. Hiçbir işyerinin açık olmadığı Yüksekova'da DTP'liler sabahın erken saatlerinden itibaren 23 Nisan caddesi üzerinde bulunan parti binası önünde toplanmaya başladı.
 
Şu ana kadar 3 bin civarında bir kalabalığın toplandığı gözlenirken, polis ile birlikte asker de ilçede önlem aldı. Bu arada 23 Nisan caddesine çıkan tüm yollar güvenlik güçleri tarafından kapatıldı.
 
Kepenkler açılmadı
 
Dün çıkan olayların ardından Hakkari'de ise bugün sessizlik hakim. Kentte hiç bir işyerinin açık olmaması dikkat çekerken, güvenlik güçleri kentin belirli noktalarında güvenlik önlemi aldı. Kent çok az sayıda kişinin sokağa çıktığı gözlendi. 
 
Şırnak:
Şırnak'ın Cizre ilçesinde ise İdil karayolumevkisinde gece geç saatlerde çoğunluğu çocuklardan oluşan bir grup ateş yakarak, terör örgütü lehine slogan attı.
 
Güvenlik güçlerinin "Dağılın" uyarısına taşla karşılık veren gruba polis müdahale etti. İzinsiz gösteri yapan ve polise taş atan gruptan 5 kişi gözaltına alındı.