BIST 9.132
DOLAR 34,25
EURO 37,62
ALTIN 2.872,26
HABER /  DÜNYA

Hakkari’de 11 gözaltı

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde düzenlenen eş zamanlı operasyonda 11 kişi gözaltına alındı.<br/>Hakkari Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıkla...

Abone ol

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde düzenlenen eş zamanlı operasyonda 11 kişi gözaltına alındı.
Hakkari Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, “Bölücü terör örgütünün Yüksekova ilçesindeki gençlik yapılanmasına yönelik, 12 Kasım 2013 günü Van Cumhuriyet Başsavcılığının talimatları doğrultusunda gerçekleştirilen planlı operasyonunda, kamu düzenini ve halkın huzurunu bozucu nitelikte yasa dışı eylemlere katıldıkları tespit edilen 11 şüpheli yakalanarak gözaltına alınmıştır. Gözaltına alınan şahısların huzur ve güven ortamını bozmak amacıyla kamu bina ve araçlarına yönelik 8 ayrı yasa dışı eylemde uzun ve kısa namlulu silahlarla saldırı, molotofkokteyli, yangın bombası, el yapımı bomba, havai fişek ve taşlı saldırı eylemleri organize ettikleri, bu eylemlere katıldıkları, bölücü terör örgütünün kırsal yapılanmasına eleman aktarımı faaliyetleri içerisinde bulundukları anlaşılmıştır” denildi.
Emniyet Müdürlüğü tarafından basına dağıtılan görüntülerde ise MOBESE kamerası ve operasyon anının görüntüleri yer alıyor.
(İHA)