BIST 9.577
DOLAR 33,99
EURO 37,83
ALTIN 2.821,03
HABER /  GÜNCEL

Hakimden ilginç sistem!

İzmir 13. Aile Mahkemesi Başkanı Hakim Ali Soyer'in mahkeme salonuna kurdurduğu ilginç sistem!

Abone ol

İzmir'de bir hakim,duruşma salonuna kurdurduğu sistemle boşanma davalarına klasik müzik eşliğinde bakıyor.

Klasik müziğin yaydığı olumlu havadan yararlanarak, çiftlerin bir kez daha düşünmelerini sağlamayı amaçlayan İzmir 13.Aile Mahkemesi Başkanı Hakim Ali Soyer,duruşmalarında kavga ve gürültünün hiç yaşanmadığını söyledi.

Soyer,''Duruşmalar sırasında daha çok flüt sanatçısı Şefika Kutluer'in yorumlarını dinlettiriyoruz.Bu, insanların daha yoğun duygular yaşamasına neden oluyor.Çaldığımız müzik,boşanmak isteyen çiftlerin çok özel anlarında dinledikleri parçalar da olabiliyor.Ben klasik müzikle ortamın çok daha rahatlatıcı olduğunu düşünüyorum.''dedi.


ACELEYE GETİRMİYOR


Günlük duruşma sayısını az tuttuğunu,boşanma davalarını aceleye getirmediğini ifade eden Soyer,çiftlere karşılıklı konuşma olanağı sunduğunu belirtti.

Hakim Soyer, ''Çiftlerin karşılıklı konuşmalarını istiyorum.İzmir Adliyesinin halka açık kafeteryasında görüşmelerini öneriyorum.Ayrıca evlilik danışmanlarına, psikologlara gitmelerini tavsiye ediyorum''dedi.

Bu tavsiyelerle birçok çiftin evliliklerini kurtardığını ve el ele teşekküre geldiklerini bildiren Soyer,evlenmenin zor,boşanmanın ise kolay olduğunu,çiftlerin 30 YTL'lik mahkeme masrafı karşılığı yollarını ayırabildiklerini belirtti.