BIST 9.900
DOLAR 34,12
EURO 38,10
ALTIN 2.874,09
HABER /  GÜNCEL

Hakimden ilginç ceza

Denizli 1. Ağır Ceza Mahkemesi Mustafa Kıdık'a hintkenevirini izinsiz ektiği için bakın nasıl ceza verdi.

Abone ol

Denizli'de, bahçesine izinsiz hintkeneviri ektiği gerekçesiyle yargılanan 80 yaşındaki kişiye, ''5 ay içkili yerlere girmeme'' cezası verildi.

Edinilen bilgiye göre, Bekilli ilçesine bağlı Üçkuyu köyünde yaşayan Mustafa Kıdık'ın (80) bahçesinde, 14 kökü dişi olmak üzere 31 kök hintkeneviri ile kurutulmak üzere serilmiş 43 gram hintkeneviri ele geçirildi. Bunun üzerine, Kıdık hakkında 2313 sayılı yasaya göre dava açıldı. Denizli 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, uyuşturucu yapımında kullanılan hintkenevirini izinsiz ektiği gerekçesiyle Kıdık'a 1 yıl hapis cezası verildi.

Ceza, hafifletici sebep hükümleri uygulanarak 10 aya düşürüldü. Daha sonra da Kıdık'ın 70 yaşını geçtiği göz önünde bulundurularak, yeni TCK'nın 50/1. maddesinin (d) fıkrasında belirtilen ''Mahkum olunan cezanın yarısından bir katına kadar süreyle belirli yerlere gitmekten veya belirli etkinlikleri yapmaktan yasaklanması'' hükmüne göre cezalandırılmasına karar verildi.
Kıdık'ın avukatı Bekir Çapar, hintkenevirinin uyuşturucu için hammadde oluşturduğu gerekçesiyle müvekkiline uygulanan cezanın 5 ay içkili yerlere girmeme şeklinde olduğunu, kararı temyiz etmediklerini söyledi.

Müvekkilinin felç geçirmesi nedeniyle sağlık problemi bulunduğunu ifade eden Çapar, ''Bu nedenle alkol kullanması ve içki içilen yerlere gitmesi mümkün değil. Kaldı ki oturduğu köyde meyhane yok'' dedi. Kıdık ise ''Ben uyuşturucu nedir bilmem. Kahvehanede 'kenevir kokusuna domuz gelmez' diye konuşuldu. Ben de bahçemdeki ürünleri korumak için hintkeneviri ektim'' diye konuştu.