BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  SPOR

Hakem o ofsaytı neden görmedi?

Dün akşam oynanan Trabzonspor-Fenerbahçe maçının tartışmalı pozisyonu için ilginç tespit! Erman Toroğlu o pozisyona ne dedi?

Abone ol

Avni Aker’de skandal bir ofsayt bayrağına imza atan yardımcı hakem Hüseyin Fidan, F.Bahçe ile ’sorunlu’ çıktı!

3.47 cm’lik ofsaytı görmeyerek tarihe geçen Ankara bölgesi hakemi Fidan, 11 Kasım 2007’deki Kayseri-F.Bahçe (1-1) maçında Carlos’la ’su’ yüzünden tartışmıştı. Kayseri’deki maçta Carlos’un bilmeden (Kimilerine göre bilerek) su şisesini attığı Fidan, maç bitiminde hakem triosunu tebrik etmeye gelen Carlos’un uzattığı eli sıkmamıştı. Oktay Demiray ve Serkan Çimen’le tokaşan Carlos’a tepki gösteren Hüseyin Fidan dönemin Sabri Çelik MHK’si tarafından 3.5 ay Süper Lig’de maç alamamıştı.

105 GÜNLÜK KIZAK! 

Carlos'a ’rest’ çektiği için kara listeye alınan Fidan, 11 Kasım 2007 ile 24 Şubat 2008 (Sivas-Ç.Rize) tarihleri arasında Süper Lig’de maçlara çıkamadı ama 5 Bank Asya ve kupa maçı ile idare etti. Düne dek 3 F.Bahçe maçına gönderilen Fidan, 13 Mart 2009’daki F.Bahçe-Kocaeli (1-1), 1 Şubat 2009’daki F.Bahçe-G.Antep (1-1) ve bu sezon 9. haftadaki G.Antep-F.Bahçe (2-1) maçlarında düdük çaldı ama çok önemli bir hata yapmadı.

TRABZON’UN 2. KAZASI 

Fidan dün ise yine F.Bahçe sendromu yaşadı ve 6. dakikada önünde olan ve 3.47 cm çıkan mesafeyi çözemedi. Bu arada Trabzon 2. kez bir ofsayt kazası yaşadı. Geçen sezonki Bursa-Trabzon maçında Cemal Bingül, Bursalı Sercan’ın golünde 108 cm’lik ofsaytı görememiş, Trabzon da son dakika golüyle 2-1 yenilmişti.

‘SU’YA SESSİZ KALDI

Fidan, Carlos’un ‘sulu’ şakasına sessiz kalması ve elini sıkmaması nedeniyle MHK’den ceza almıştı.

ERMAN TOROĞLU: AYIBIN ÖTESİ

Pozisyonla ilgili Erman Toroğlu şöyle konuştu: “Bu arkadaşın soyadı Fidan. Eğer fidan iken böyle isen ağaç olma. İsmail Şencan’ı izledik. Aşk, ihtiras, kan, cinayet vardı ama çözdü. Sen çözemedin. Bu işi yapma arkadaş. Ya kafada şeytanlık var, ya Fener gol yemesin diye düşünüyor. Bu ayıbın ötesi. Sen nasıl yardımcısın? Bu adam bunu yapıyorsa yaptırmasınlar.”

İŞTE O POZİSYON