BIST 9.926
DOLAR 34,11
EURO 38,06
ALTIN 2.862,20
HABER /  SPOR

Hakem de isyan eder

Fenerbahçe'nin seyircisiz maçını yönetecek hakem Yunus Yıldırım isyan etti.

Abone ol

Fenerbahçe'nin Turkcell Süper Ligi'nde Kayseri Erciyesspor ile seyircisiz yapacağı maça atanan hakem Yunus Yıldırım, hakemlerin seyircisiz futboldan zevk almadığını söyledi.

Futbol Federasyonu'nun aylık resmi yayın organı Tam Saha dergisinin mayıs sayısındaki röportajında bir soru üzerine seyircisiz maçla ilgili görüşlerini dile getiren hakem Yunus Yıldırım, tesadüfen 7 Mayıs Pazar günü seyircisiz oynanacak Fenerbahçe-Kayseri Erciyespor maçına atandı.

Seyircisiz futboldan, oyuncular gibi hakemlerin de zevk almadığını, futbol kalitesinin tamamen ortadan kalktığını kaydeden Yıldırım, ''Bu atmosfer sizi nasıl etkiliyor? Seyircisiz maç yönetmek daha mı kolay?'' şeklindeki soruya şöyle yanıt verdi:

''Seyircisiz olmak daha kötü. Seyircinin hiç olmaması da, şiddet anlamında ön plana çıkması da futbola çok büyük zarar veriyor. Seyircisiz iki maç yönettim; ne futbolcu oynadığı futboldan zevk alıyor, ne de biz hakem olarak yönettiğimiz maçtan. Seyirci yoksa futbolun kalitesi tamamen ortadan kalkıyor, hakem de bundan mutlu olmuyor. Futbol bir şov oyunu. Oradaki gösteri birileri izlesin diye yapılıyor.''