BIST 9.976
DOLAR 34,08
EURO 38,06
ALTIN 2.833,57
HABER /  SPOR

Hakandan Fener itirafı

Ergun Gürsoy'dan sonra Galatasaray'ın sembol ismi Hakan Şükür'de Fener itirafında bulundu.

Abone ol

Şampiyonluk için çekiştikleri rakiplerinin kendilerinden güçlü olduğunu ifade eden tecrübeli futbolcu, "Kadro farkının yanı sıra saha dışı faktörler yönünden de bizden avantajlı durumdalar " dedi.

LİG şampiyonluğu yarışında heyecanın doruğa çıktığı şu günlerde Galatasaray’ın kaptanı Hakan Şükür’den samimi bir itiraf geldi. Tecrübeli futbolcu, ’mutlu son’ için çekiştikleri Fenerbahçe’nin kendilerinden daha güçlü olduğunu söyledi.

Sarı lacivertlilerin her yönden kendilerinden daha iyi durumda olduğunu ifade eden Hakan, "Fenerbahçe’nin kadrosu ile bizim aramızda güç farkı var. Rakibimiz, oyunu devamlı yönlendirecek ve maçın skoruna her an tesir edecek isimlere sahip. Ayrıca, saha dışı faktörler yönünden de bizden daha avantajlı durumdalar. Biz sezon başından beri birçok sorunla uğraştık. Fenerbahçe ise oldukça sorunsuz bir sezon geçirdi" dedi.

Maddi ve manevi olarak büyük sıkıntılar yaşamalarına rağmen hiçbir zaman pes etmediklerinin altını çizen Hakan, "Biz kendi yağımızla kavrulmasını biliyoruz. Şartlar ne olursa olsun şampiyonluk yarışını sonuna kadar sürdüreceğimize dair kendi kendimize söz vermiştik. Nitekim öyle de oldu. Yarış son maçın son düdüğüne kadar sürecek" ifadesini kullandı.

Yarın oynayacakları Beşiktaş maçına değinen Galatasaraylı futbolcu, rakiplerinden 3 puan almaya kararlı olduklarını söyledi. Siyah beyazlıların Fortis Türkiye Kupası’nı kazanarak hedefine ulaştığını vurgulayan Hakan, "Beşiktaş, ulaşmak istediğine ulaştı. Şimdi sıra bizde. Derbide ne yapıp edip kazanmalıyız. Zaten takım olarak bu hedefe kilitlenmiş durumdayız. Bu maçı kazanmaktan başka çaremiz yok. Fenerbahçe derbisinde yaptığımız hataları tekrarlamadan sahadan 3 puanla ayrılan taraf biz olacağız" dedi.

Hakan Şükür, Galatasaray, Beşiktaş ve Fenerbahçe yöneticileri arasında yaşanan söz düellosu ile ilgilenmediklerini de belirterek, "Saha dışındaki olaylarla ilgimiz yok. Biz sahaya çıkıp aslanlar gibi mücadele edeceğiz. Ligi alnımız ak bir şekilde bitireceğiz" yorumunu yaptı.

Bazı çevrelerin Fenerbahçe’yi şimdiden şampiyon ilan etmesini anlamsız bulduğunu ifade eden Hakan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Gün doğmadan, neler olacağını kimse bilemez. Bir derbiyi kazanmak, şampiyon olmak demek değildir. Buna dereyi görmeden paçaları sıvamak denir. Biz son son saniyeye kadar bu işi kovalayacağız. Takım olarak bu noktaya büyük sıkıntılar çekerek geldik. Emeklerimizin bir maçta heba olmasına izin vermeyiz. Fenerbahçe’nin maçları da bizim için ikinci planda. Önce biz kalan 2 maçımızdan 6 puanı alalım, gerisini Allah bilir."

Hakan Şükür, bir kaptan olarak takım arkadaşlarını motive etmek için elinden gelen her şeyi yaptığını vurgulayarak, "Sezon başında bütün arkadaşlarıma Galatasaray’ın ne kadar büyük bir kulüp olduğunu anlattım. Geçmişindeki başarıların tesadüfi olmadığını, Galatasaraylılık duygusunun bambaşka bir şey olduğunu tek tek ifade ettim. Bir kaptan olarak takımdaki herkesten daha fazla çalışmam gerektiğinin bilincindeyim. Benim öncelikli işim takımımı ayakta tutmak. Ben takımdaki genç bir arkadaşımın yaptığını yapamazsam, altında ezilirim. Zaten beni bu heyecan ayakta tutuyor. Heyecansız yaşayamam" diye konuştu.

Gerets’in Ferhat, Uğur Uçar, Aydın ve Mehmet gibi genç futbolculara forma şansı vermesini olumlu karşıladığını da belirten Hakan, "Bu gençlerin hepsi birbirinden yetenekli ve sağlam karakterli. Bu takımın kaptanı olarak onlarla gurur duyuyorum. Hepsi gelecekte Galatasaray’ı büyük başarılara ulaştıracak" dedi.

FUTBOLDAN KOPMAM ZOR

35 yaşına gelen Hakan Şükür, fiziksel yönden kendisini çok iyi hissettiğini belirterek, yakın zamanda futbolu bırakmayı düşünmediğini söyledi. G.Saraylı futbolcu, "Futboldan kopmak kolay mı? Sahaya çıktığım zaman bambaşka bir dünyaya giriyorum. Tribünlerin o müthiş uğultusu beynime yerleşmiş artık. Onun için, ayaklarım gidebildiği müddetçe futbola devam edeceğim" dedi.

Kaynak:Hürriyet