BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  SPOR

Hakan Şükürün sırrı

Hakan, Moldova maçı öncesi, dopingli listeler listesinde olan bir ilaç kullandı ve...

Abone ol

Galatasaray ve Milli Takım'ın golcü futbolcusu Hakan Şükür'ün Moldova maçından önce UEFA Anti - Doping ünitesinin izni ile dopingli maddeler listesinde bulunan "Betametazon" isimli eklem ve bağ sakatlıklarının hızlı tedavisinde kullanılan bir ilaç aldığı ortaya çıktı.
Teknik Direktör Fatih Terim tarafından 13 Ekim tarihinde oynanan Moldova maçının 18 kişilik kadrosuna alınan Hakan'a 11 Ekim'de 2 mg'lık dozda Betametazon isimli ilacın enjekte edildiği, UEFA Anti - Doping ünitesinin de bu ilacın sadece bir defalık kullanımına onay verdiği belirlendi.
Futbol Federasyonu'nun dopingli maddeler listesinde yer alan sözkonusu ilacın kullanımı için yapılan başvuruya aynı gün UEFA'dan Marc Vouiliamoz imzasıyla izin çıkmasının ardından milli oyuncunun hızlandırılmış tedavisine başlandığı, fakat iyileşme sürecinin Moldova maçına kadar tamamlanamadığı bildirildi.

Kontrole önlem

Hakan Şükür'ün Moldova karşılaşmasında yedek soyunmasına karşın Teknik Direktör Fatih Terim tarafından oyuna alınmama gerekçesinin de bu sakatlığı olduğu ileri sürüldü.
Yetkililer ilaç kullanımıyla ilgili iznin, maçtan sonra yapılması muhtemel doping kontrolüne önlem olarak alındığını belirtirken, milli oyuncunun "ciddi olarak" nitelendirilen sakatlığı hakkında bilgi vermekten kaçındı.