BIST 9.771
DOLAR 33,98
EURO 37,67
ALTIN 2.728,39
HABER /  POLİTİKA

HAK-PAR başkanı tutuklandı

Hak ve Özgürlükler Partisi Genel Başkanı Sertaç Bucak tutuklandı

Abone ol

Hak ve Özgürlükler Partisi (HAK-PAR) Genel Başkanı Sertaç Bucak, bugün ifade vermek üzere geldiği Şanlıurfa adliyesinde tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Alınan bilgiye göre Şanlıurfa'da geçtiğimiz Nisan ayında bir otelde düzenlediği toplantıda yaptığı konuşmada halkı kin ve düşmanlığa tahrik eden ifadeler kullandığı gerekçesiyle Cumhuriyet Savcılığı tarafından suç duyurusunda bulunulmuştu.

Kendisine ulaşılmadığı için hakkında yakalama müzekkeresi çıkarılan Sertaç Bucak, bu sabah avukatı Ali Fuat Bucak ile birlikte Şanlıurfa Adliyesi'ne gitti.

Bucak, savcılıkta verdiği ifadenin ardından 'Halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmek' suçundan tutuklama talebiyle 1.Sulh Ceza Mahkemesi'ne sevk edildi.

HAK-PAR Genel Başkanı Sertaç Bucak, suçlamaları kabul etmeyerek, hiçbir zaman halkı kin ve düşmanlığa itmediğini, şiddete karşı olduğunu söyledi.

1. Sulh Ceza Mahkemesi'nde savunmasını yapan Bucak'ın, halkı tahrik etmek suçundan tutuklanmasına; üzerine atılı olan suçun vasıf ve mahiyeti ile uzun süredir ifadesinin alınmamasından dolayı ekonomik gücü göz önüne alınarak 20 bin YTL kefaletle tahliyesine karar verildi.

Bucak'ın kefaleti ödeyinceye kadar cezaevinde kalacağı bildirildi. Sertaç Bucak, DYP'li eski milletvekili Sedat Bucak'ın yakını olduğu belirtildi.