BIST 9.109
DOLAR 34,24
EURO 37,63
ALTIN 2.921,56
HABER /  POLİTİKA

Hain listesi ayıklanıyor

'Ölme-öldürme yemini' ile gündeme gelen Kuvayı Milliye Derneği Başkanı emekli Albay Karadağ'dan ilginç sözler.

Abone ol

Dernek üyelerine yaptırdığı 'ölme-öldürme yemini' ile gündeme gelen Kuvayı Milliye Derneği Başkanı emekli Albay Fikri Karadağ, "13 bin 500 kişilik hain listeniz olduğu doğru mu?" sorusuna  "O liste değişik kaynaklardan geldi. O listeyi ayıklıyorum." cevabını verdi.

Zaman'da yer alan habere göre DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar'ın, "Dağdan ovaya insinler." sözü için ise Karadağ, "Bu gafillere söylüyorum. 3-5 tane oy alacağız diye alelade politikacılıkla Atatürk'ün dediği gibi halkı bu hallere düşürmek hakikaten hainliktir." yorumunu yaptı.

12 Mart'tan sonra idam edilen silahlı sol terör örgütü üyesi 3 genç için övgüler düzdü.

THKP-C kurucularından olan Mahir Çayan, 30 Mart 1972'de Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının serbest kalması için yaptığı adam kaçırma eylemi sırasında 3 arkadaşıyla birlikte girdiği çatışmada güvenlik güçleri tarafından öldürülmüştü. Karadağ, "Ben arıyorum şimdi 5 tane Mahir Çayan, 10 tane Yusuf İnanoğlu. Nerede? Nerede o şekilde vatana bu kadar samimi olarak hizmet için hareket etmiş insanlar nerede?" dedi.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin yaptığı 3 ihtilale de karşı çıkan Karadağ, 28 Şubat için, "Ben o şekilde netice alınmayan, ortada sallantıda kalan hiçbir müdahaleyi kabul etmiyorum." dedi.