BIST 8.759
DOLAR 34,26
EURO 37,13
ALTIN 3.012,20

Hac ziyareti hakkında her şey...

Hac ziyareti hakkında her şey...

Her müslüman'ın hayatında bir kez tatması gereken bir haz... her müslüman'ın görmesi gereken allah'ın evi, kabe'nin bulunduğu yer...müslüman olmayanları bile cezbeden bir inanç serüveni... hac...hac'ın kelime anlamı 'yola koyulmak'. her yıl (hicri takvime göre senenin son ayında) on binlerce...

Hac ziyareti hakkında her şey...

Her Müslüman'ın hayatında bir kez tatması gereken bir haz... Her Müslüman'ın görmesi gereken Allah'ın evi, Kabe'nin bulunduğu yer...

Müslüman olmayanları bile cezbeden bir inanç serüveni... Hac...

Hac'ın kelime anlamı 'yola koyulmak'. Her yıl (Hicri takvime göre senenin son ayında) on binlerce Müslüman 'Hac' ibadeti için yola koyuluyor; kutsal toprakları ziyaret ediyor ve işte bu ibadetleri yerine getiriyor.

Peki Hac'da neler yapılıyor? Hac adetlerinin anlamı ne? Ve İslam inancındaki yeri nedir?

Hac ziyareti hakkında her şey...

İHRAM

İhram deyince herkesin aklına Hacı'ların giydiği beyaz, dikişsiz, havadar kıyafetler gelir. Ancak, 'ihram'ın asıl anlamı, bedenimizi dış dünyadan ayıran o beyaz kumaş gibi ruhumuzu günahlardan ayırmak, haramdan kaçmak ve iç dünyamızı bembeyaz bir örtüyle kaplamaktır.

Hac ziyareti hakkında her şey...

MİNA VADİSİ

İki dağın arasında ilerleyen Mina Vadisi, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in ibadet ettiği ve geceyi geçirdiği yer. Hac ibadetine gelen Müslümanlar da Mina'ya gelmeden önce namaz kılarlar; burada da bir gün boyunca namazlarını kılarlar.

Hac ziyareti hakkında her şey...

ARAFAT

Mina Vadisi'ne geldikten sonra Müslümanlar Arafat'a doğru hareket eder. Hacı adayları arefe günü toplandıkları dağa 'Arafat' deniyor. İslam inanışına göre, Adem ile Havva 'Arafat Tepesi'nde birbirlerine kavuşmuş; işte bu yüzden buraya 'tanışmak' anlamına gelen 'Arafe' (Arafat) denmiş.