BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  GÜNCEL

Habertürk şehitleri sevindirdi

Habertürk büyük bir işin altına imza attı. Şehit ailelerinin yüzünü güldürecek.

Abone ol

Ufuk Güldemir'in eseri Habertürk, çok büyük bir işin altına imza attı. Mehmetçik için açılan kampanya da tam 86 milyon YTL toplandı.

Habertürk Ana Haber Bülteni'nde Murat Ongun'a konuşan Habertürk Genel Yayın Yönetmeni Melih Meriç, terörle mücadele kahramanlarına destek kampanyası için toplanan bağışlardan "Bütün şehit aileleri ve gazilerin" yararlanacağını açıkladı.

İşte Melih Meriç'in yaptığı açıklama;

"Terörle Mücadele Kahramanları'na destek kampanyasında 86 Trilyon nakit bağış toplandı. Ayrıca çok değerli gayri nakti bağışlar var.
 
Kampanyamız sırasında Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ın yayınlarımızda işaret ettiği doğrultuda biz de adresi Mehmetçik Vakfı olarak ilan ettik.
 
Bu süreç içinde, biz kampanyanın sağlıklı bir biçimde sonuçlandırılması için çalışırken, Genelkurmay da bu bağışların dağıtımı konusunda çok titiz bir çalışma yaptı.  Kampanyanın sağlıklı yürümesi konusunda Genelkurmay Başkanlığı'nın bize verdiği büyük desteğe özellikle teşekkür etmek istiyorum.
 
Bu çalışmanın sonunda, Genelkurmay Başkanlığı'nda toplantı yaptık. Bu toplantıda biz, bağışların nasıl dağıtılacağı konusunda yetkiyi tamamen Genelkurmay Başkanlığı'na devrettiğimizi ifade ettik.
 
Karargahtaki değerli komutanlar ise bize şunu ifade ettiler: "Bu kampanya terörle mücadele kahramanlarına destek olmak üzere yapıldı. Bu nedenle öyle bir dağıtım olmalı ki, bu mücadelede yer alarak şehit olan veya gazi olan herkes bu bağıştan yararlanmalı. Bu nedenle bağışların yalnızca Mehmetçik Vakfı'na verilmesini doğru bulmuyoruz. Şehit veya gazi olan Subay, Astsubay, Er-Erbaş, polis, öğretmen, hemşire, korucu, kolluk... herkes bundan yararlanmalı."
 
Genelkurmay Başkanlığı'nın bu önerisi en doğru çözümdü... Çünkü; bu kampanyada, vatan için yaşamını veren, bir organını kaybeden herkesin ödüllendirilmesi gerekirdi. Yaptığımız toplantıda, değerli komutanlar, işin maddi boyutu bir yana bu mücadele için en büyük özveride bulunan herkese ulaşılmasının çok önemli oduğunu özellikle ifade ettiler...
 
Bu toplantımızdan çıkan sonuçlara; Türkiye'de şehit ailesi ve gazilerin sayısı 12 Bin civarında. Büyük bölümüne Mehmetçik Vakfı tarafından düzenli olarak yardım yapılıyor. Bu nedenle bağışların büyük bölümü Mehmetçik Vakfı eliyle dağıtılacaktır. Ancak Mehmetçik Vakfı kuruluş kanunu gereği, yalnızca Er ve Erbaşlara dağıtım yapabiliyor. Onların dışında kalanlar için ise doğru adres; Emekli Sandığı. Çünkü Emekli Sandığı; Bütün şehit ve gazilere, yakınlarına düzenli olarak ödeme yapıyor. En sağlıklı bilgiler Emekli Sandığı'nda.
 
Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanı Sayın Birol Aydemir ile görüştük. Birol Bey, bu dağıtımın yapılması konusunda Emekli Sandığı'nın gerekli hazırlığı yaptığı belirtti. 
 
Geldiğimiz aşamada sonuç şu ki; Bağışların bir bölümü Mehmetçik Vakfı yoluyla, diğer bölümü ise Emekli Sandığı aracılığı ile tüm şehit ve gazi yakınlarına ulaşacak...
 
Değerli şehit yakınları ve gazilerden ricamız;  bağışların kendilerine kısa bir sürede ulaşacağı konusunda müsterih olmalarıdır. Hiç bir yere başvurmaları, herhangi bir belge doldurmaları gerekmiyor. Bağışlar, Mehmetçik Vakfı'nda ve Emekli Sandığında bulunan kendi hesap numaralarına doğrudan ulaştırılacak.
 
Bu yolla, bu kampanyada bütün şehit aileleri ve gazilere bir nebze olsun ulaşmış olacağımız için çok mutluyum. Bu mütevazi bir katkıdır ancak herkese ulaşacaktır... 
 
Bu kampanyaya destek olan bütün değerli kişi ve kurumlara bir kez daha şükran ve minnet duygularımı iletmek istiyorum..."