BIST 9.685
DOLAR 33,97
EURO 37,71
ALTIN 2.826,74
HABER /  GÜNCEL

Haberi izledi polise koştu

İzmir’in Karabağlar ilçesinde, iki gün önce boyoz satan İhsan Altoğ’a çarparak ölümüne neden sürücü polisin titiz çalışması sonucu yakalandı.

Abone ol

Seyyar satıcıya çarparak ölümüne neden olan alkollü sürücü polise farklı ifade verdi. Ancak kaza sırasında yanında bulunan arkadaşı, daha sonra haberleri izleyince polise koşup her şeyi anlattı.

Kaza, saat 00.45 sıralarında Yeşillik Caddesi Orcaner Parkı numara 230 önünde meydana geldi. Seyyar arabası ile boyoz satan İhsan Altoğ’a, Konak istikametinden Karabağlar’a giden sürücüsü belli olmayan 06 RA 171 plakalı otomobil arkadan çarptı. Çarpmanın etkisiyle yaklaşık 20 metre ileri fırlayan İhsan Altoğ olay yerinde hayatını kaybetti. Kaza sonrası sürücü olay yerinden kaçtı.

Polis, kaza sırasında düşen plaka üzerinden sürücüyü bulmak için çalışma başlattı. Yapılan çalışmanın ardından kazaya karışan araç 4623 sokak üzerinde terkedilmiş halde bulundu. Plaka üzerinden adres araştırması yapan polis ekipleri araç sahibinin Eshot şoförü Halil Akıtır olduğunu belirledi.

Karabağlar İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde verdiği ilk ifadesinde Akıtır, olay saatinde bayan arkadaşı Reyhan D ile birlikte evde olduğunu daha sonra Rabia A, Ali Veysel D, Fatih D, Atilla K’ın geldiğini ve evde eğlendiklerini söyledi. Akıtır, ayrıca, o gece otomobilin kendisinde olmadığını belirtti. Akıtır’ın ifadesini şüpheli bulan polis ekipleri soruşturmaya devam etti.

TELEVİZYONDA HABERİ GÖRÜNCE VİCDANIM RAHAT ETMEDİ

Karabağlar İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne dün öğle saatlerinde gelen bir kişi olayın gerçek yüzünü ortaya çıkardı. Halil Akıtır’ın arkadaşı olan Hasan Hüseyin A, “kazanın yaşandığı gün arkadaşlarla pikniğe gittik. Piknikte alkol aldık. Eve dönüş yolunda Karabağlar’a geldiğimizde bir şeye çarptığımızı hissettim. Ancak alkolün etkisiyle tam ne olduğunu anlamadım. Otomobili süren Halil arkadaşıma neye çarptık diye sordum. Yok, bir şey dedi. Sabah uyandığımda arabanın ön tarafının hasarlı olduğunu gördüm. Akşam televizyonda Karabağlar’daki kaza haberini seyrettim. Sabaha kadar vicdan azabından uyuyamadım” diye ifade verdi.

Bunun üzerine polis, Halil Akıtır ve bayan arkadaşı Reyhan D ile birlikte Rabia A, Ali Veysel D, Fatih D, Atilla K, Hasan Hüseyin A’i gözaltına aldı. Karakoldaki ifadelerinin ardından mahkemeye çıkarılan Reyhan D, Rabia A, Ali Veysel D, Fatih D, Atilla K, Hasan Hüseyin A serbest bırakıldı.
Sürücü Halil Akıtır da ''taksirle ölüme sebebiyet vermek'' suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.