BIST 9.550
DOLAR 34,54
EURO 36,01
ALTIN 3.005,46
HABER /  GÜNCEL

Haberalın sağlığı kötüye gidiyor

Ergenekon sanıklarından tutuklu Prof. Dr. Haberal'ın doktoru konuştu. İddialara göre Haberal'ın sağlık durumu ciddiyetini koruyor.

Abone ol

İstanbul Üniversitesi (İÜ) Kardiyoloji Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Erhan Kansız, ''Ergenekon'' soruşturması kapsamında tutuklandıktan sonra rahatsızlanarak hastaneye kaldırılan Başkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Haberal'ın hayati tehlikesinin bulunduğunu, bu nedenle yoğun bakımda tutulduğunu bildirdi.

Prof. Dr. Kansız, basın mensuplarına Haberal'ın sağlık durumu hakkında yoğun bakımdaki tedavisini yürüten Kardiyoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Zerrin Yiğit ile bilgi verdi.

Kalp rahatsızlığı nedeniyle enstitüye getirilen Haberal'ı ''akut koroner sendrom'' düşüncesiyle yatırdıklarını anlatan Kansız, tetkiklerin devam ettiği ve sonuçlanmadığı için de Haberal'ın hastalığı ile ilgili kesin bir açıklama yapamadıklarını kaydetti.

Erhan Kansız, Prof. Dr. Yiğit tarafından yarın yapılacak anjiyonun ardından durumun aydınlanacağını, daha ayrıntılı bir açıklama yapmalarının mümkün olacağını kaydetti.

Kansız, bir gazetecinin ''Haberal'ın hayati tehlikesi var mı?'' sorusuna ''Haberal'ın hayati tehlikesi var. O yüzden yoğun bakımda tutuyoruz. Henüz tam olarak hastalığının derecesini bilmiyoruz. Haberal, 'akut koroner sendrom' dediğimiz kalp koroner arter hastalığı tanısı ile yatırılmış bulunuyor. Tetkikler bu yönde yapılıyor'' yanıtını verdi.

Bir gazetecinin ''Kapısında jandarma bekliyor mu?'' sorusunu Kansız, ''O, işin yasal yönü. Biz işin tıbbi yönünü konuşuyoruz'' diye yanıtladı.

Kansız, bir başka soru üzerine de jandarma ekiplerinin hastanede bulunduğunu, ancak Haberal'ın odasında olmadıklarını söyledi.

Yoğun bakımda Haberal'ın dışında başka hastalar da bulunduğunu belirten Kansız, ziyaretçilerin hastanın sağlığına bir katkı vermeyeceğini, hem de yoğun bakımın kirlenmesine neden olacağını ifade ederek, çok fazla ziyaretçi istemediklerini dile getirdi. Kansız, ziyaretçilerin iyi niyet dileklerini Haberal'a ilettiklerini bildirdi.

Haberal'ın ne zaman taburcu olacağına ilişkin bir soruyu yanıtlarken de Kansız, her şeyin teşhise bağlı olduğunu, ona göre tedavi uygulanacağını anlattı.

Prof. Dr. Kansız, Haberal'ın sağlığına ilişkin neden açıklama yapılmadığı yönündeki sorular üzerine de tetkiklerin sürdüğünü, bir netice almadan açıklama yapmak istemediklerini ama basının gösterdiği ilgi karşısında bu kısa açıklamayı yaptıklarını belirtti.

HABERAL'A YARIN ANJİYO YAPILACAK

Kansız, Haberal'ın iki yıldan beri göğüs ağrısı şikayetinin bulunduğunu belirterek, ''Kan tetkiklerinden kötü bir sonuç almadık ama bununla birlikte ağrıları devam etti. Ağrıları ilaç tedavisine cevap veriyor ama anjiyo yapmadan kesin olarak damarlarının durumunu söylememiz mümkün değil. Yarın sabah saat 09.30 gibi anjiyo yapılacak. Ondan sonra ne yapacağımıza karar vereceğiz. Koroner damarlarından en az bir tanesinde darlık olma olasılığı var'' diye konuştu.

Prof. Dr. Yiğit de damarlarda darlık olmasa dahi spazm ve stresin bu tür göğüs ağrıları yapabildiğini hatta enfarktüse bile neden olabildiğini belirterek, ''Bu yüzden yüksek riskli hasta durumunda. Yoğun bakımda kendisini takip ediyoruz'' dedi.

Bir gazetecinin, ''Haberal enfarktüs geçirebilir mi? Bu, tahliye istemi yapılabilir mi?'' sorusuna Yiğit, ''Geçirme tehlikesi var. Avukatlar bizden Haberal'ın durumunu bildiren bir rapor istedi. Size söylediğimiz şeyleri kendilerine de yazılı olarak verdik. Yüksek riskli hasta spazm geçiriyor. Hiç bir şey olmasa bile bir risk taşıyor. Ayrıca aritmi var. Aritmiden dolayı iki yıldan bu yana ilaç kullanıyor. Biz ilaçlarını biraz daha değiştirdik, daha kontrol altına alalım istedik'' yanıtını verdi.

Bu arada, Prof. Dr. Haberal'ı eski Rize milletvekillerinden Ahmet Kabil ile eski YÖK Başkanı Prof. Dr. Erdoğan Teziç de ziyaret etti.