BIST 9.577
DOLAR 34,02
EURO 37,88
ALTIN 2.823,20
HABER /  GÜNCEL

Haberal'in hastane hali kamerada

Ergenekon sanığı Mehmet Haberal'ın hastane odasında sürekli kameraya alındığı ortaya çıktı

Abone ol

Ergenekon Silahlı Terör Örgütü yöneticisi” olduğu iddiasıyla tutuklu yargılanan sanık Mehmet Haberal’ın 669 gün kaldığı İstanbul Üniversitesi Kardiyoloji servisinde, refakatçıları tarafından her anının ‘belgesel’ gibi kameraya alındığı ortaya çıktı.

Görüntüler, Kardiyoloji Enstitüsü’ne yapılan Haberal baskını sırasında Haberal’ın refakatçisinde el konulan cep telefonundan çıktı.

AYAKTA VE NEŞESİ OLDUKÇA YERİNDE!

Star Gazetesi'nden Helin Şahin'in haberine göre görüntülerde, “Yerinden kıpırdatıldığı takdirde ölür” raporuyla Adli Tıp Kurumu’na sevki engellenen Haberal’ın, üniversitedeki makam odasında gibi önüne getirilen diplomaları imzaladığı, dizüstü bilgisayardan kendi televizyonu Başkent TV’nin haberlerini izlediği, koridorda turladığı, notlar aldığı, kahkaha atarak tesbih çektiği hatta yakınlarına cep telefonuyla mesaj gönderdiği görülüyor.

‘GÖRÜNTÜLERLE ZENGİN OLURDUM’

Cep telefonu ile çekilen görüntülerin birinde, Haberal’ın tutuklu odasının önünde nöbet tutan jandarmalar görülüyor. Bir başka görüntüde Haberal’ın refakatçisi “Ne olur ne olmaz efendim yani. Hani burada ilk başta siz yoğun bakımdayken gazeteciler ne kadar paralar teklif ettiler, biliyor musunuz siz?” diyor. Haberal ise “Zengin olurdun ya” deyince odadakiler gülüyor. Videoyu çeken şahıs bu kez “Ben şimdi bazen diyorum ki telefonu kaybedersek varya tam yandık yani” diyor.

‘DİKKAT; SAVCININ ADAMLARI GELİYOR’

Haberal’a bağlı adamların hastane çevresinde nöbetttuğu ve her hangi bir olay sırasında anında içeride bulunanları uyardığı belirlendi. Şüphelilerin teknik takibe takılan konuşmalarında, “Bir tane araç yanaştı 34 MHP 01. Dedim biri geldi harelde arayayım dedim”, “Cevap verme savcılık arabası geliyor, savcının adamları geliyor tamam”, “Denetlemeye geliyorlar muhtemelen o nöbetçiye söyle ki dikkatli olsun tamam mı” dediği görüldü.

BASKINLAR MEDYAYA SERVİS EDİLDİ

Haberal’ın tedavi gördüğü hastanede yapılan aramaların, savcı ve polisler üzerinde baskı olması için medyaya haber verildiği öğrenildi. Teknik takibe takılan konuşmalarda “Odaya baskın yapıldı, hocanın odasına savcılarla polislerle bir sürü kameralarla falan filan büssürü şey oldu burada”, “Dök abi, buraya gasteci- medyayı herkesi dök abi kapıya, sıkıntı var” ifadeleri dikkat çekti.