BIST 9.390
DOLAR 34,43
EURO 36,29
ALTIN 2.837,00
HABER /  RAMAZAN

Güzellik merkezine Ramazan ayarı

Bursa'da bir güzellik merkezinin sahibi Estetik Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Bülent Cihantimur, müftülükten Ramazan ayı için görüş aldı.

Abone ol

Bursa'da bir güzellik merkezinin sahibi Estetik Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Bülent Cihantimur, kendi geliştirdiği "örümcek ağı" tekniğiyle ameliyatsız yüz germe operasyonunu ramazan ayında da yapabilmek için müftülükten ''oruçluya bir sakıncası yoktur" şeklinde yazılı görüş alarak iş yerine astırdı.

Bursa İl Müftülüğüne yazılı müracaatında "örümcek ağı" tekniğiyle yaptığı işlemleri anlatan Cihantimur, bu işlemlerin oruçlu vatandaşların ibadetlerini etkileyip etkilemeyeceğini sordu. Müftülükten, "Dilekçenizde tanımı yapılan tıbbi işlemin oruçluya bir sakıncasının olmadığını ifade ederim" şeklinde gelen cevap yazısını güzellik merkezine asan Cihantimur, müşterilerinin bu konudaki endişesini gidermeye çalışıyor.

Cihantimur, AA muhabirine yaptığı açıklamada, oruç tutan hastalarının akıllarında soru işareti kalmasını istemediklerini belirterek, "Bazı müşterilerimiz bize endişelerini iletti. Biz de müşterilerimizin işlemleri gönül rahatlığıyla yapmalarını sağlamak için müftülükten görüş aldık. Müftülüğe ameliyatsız ve kesisiz cilt gençleştirme tedavisi olarak adlandırılan 'örümcek ağı uygulaması'nın insanların orucunu bozup bozmadığını sorduk. Aldığımız görüş de olumlu oldu. Biz de bunu hastalarımızla paylaştık ki akıllarında bir sorun kalmasın" diye konuştu.

Örümcek ağı tekniğinin 1,5 yıl önce geliştirdikleri bir teknik olduğunu söyleyen Cihantimur, "En basit haliyle ameliyatsız yüz germe tekniği diyebiliriz. Yüzümüz yaşlandıkça onu yukarıda tutan ipler aşağı doğru geliyorlar ve yüzde sarkma oluyor. Örümcek ağı tekniği aynı mantaliteyi kullanarak yüzü yeniden yukarı doğru gerdirerek yapılan uygulama. Bir iğne ve onun içerisinde ip var. O ipleri derinin altında el oyası gibi veya aynı örümceğin ağını ördüğü gibi örerek yüzü yeniden yukarıya doğru toparlama yapıyoruz" ifadelerini kullandı. 

Özellikle Arap ülkelerinden çok hastaları olduğunu anlatan Cihantimur, şunları kaydetti:

"Yaz döneminde oradan gelen başvuruların ve 'Ramazan ayında Türkiye'ye gelmek istiyoruz. Oruç tutuyoruz. Bu uygulamayı yaptırabilir miyiz?' diye soru soranların sayısı arttı. Biz de yaptığımız teknik iğneli bir uygulama olduğu için orucu etkiler mi diye düşündük. Sağlık turizmi işi yaptığımız için hem bu kişiler Türkiye'ye gelsin, bu uygulamaları yaptırsın ve ramazan ayını Türkiye'de geçirsinler istedik. Bu sebeplerden dolayı aklımıza Diyanet İşleri Başkanlığına başvurmak geldi. İğneli bir uygulama, uygulama şekli böyle, yaptığımız işlem bu. 'Bunun oruca bir etkisi olur mu olmaz mı?' diye sorduk. Oradan da 'oruca etkisi olmaz' diye bir cevap aldık."