BIST 10.030
DOLAR 34,13
EURO 38,24
ALTIN 2.918,46
HABER /  GÜNCEL

Güven artırmak lazım

Savaş uçaklarının çarpışması hakkında Gül "güven artıcı faaliyetler üzerinde çalışıldığını" söyledi.

Abone ol

Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, Ege'de, Türk ve Yunan savaş uçaklarının çarpışması konusunda, "bu tip şeyleri önlemek için güven artıcı faaliyetler üzerinde çalışıldığını" söyledi.

Gül, TBMM'de gazetecilerin sorusu üzerine, olayla ilgili inceleme yapıldığını bildirdi. Gül, "Uluslararası hava sahası içinde olan bir olay. İnceleniyor, 'nedir olay' diye. Genelkurmay başkanları da kendi aralarında konuştu. Ben de Yunan Dışişleri Bakanı ile konuştum. Olay ortada. Durum inceleniyor. Güven artıcı faaliyetleri biliyorsunuz, biz onun için artırmaya çalışıyoruz, bu tip şeyleri önlemek için" dedi.

Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül ise "Olay, Rodos'un 35 mil açığında olmuş. Yani, uluslararası hava sahasında. Ayrıca bizim uçuşumuz, programlı bir uçuştu. NATO'ya da bildirilmiş bir uçuştu" diye konuştu.

Yunanistan'ın iddiaları konusunda bir şey söyleyemeyeceğini kaydeden Gönül, "Bu, hukuki bir mesele. Biz kendimizi haklı görüyoruz" dedi.

Gönül, Yunan pilotun durumu ile ilgili kendilerine ulaşan bir bilgi olmadığını belirterek, Türk pilotun ise sağ olduğunu ve şu anda bir ticari gemide bulunduğunu söyledi.