BIST 9.577
DOLAR 34,01
EURO 37,87
ALTIN 2.824,20
HABER /  GÜNCEL

Guus Hiddink acı konuştu

A Milli Takım Teknik Direktörü Guus Hiddink, takımın son durumu hakkında bilgi verdi, kamuoyuna mesajlar verdi.

Abone ol

A Milli Takım Teknik Direktörü Guus Hiddink, Avusturya maçıyla ilgili yaptığı basın toplantısında inisiyatifin kendi elimizde olmasığı gerektiğinin altını çizerken, "kendi kaderimizi kendimiz çizmek istiyoruz" dedi.

A Milli Takım Teknik Direktörü Guus Hiddink, Avusturya maçı öncesi basın toplantısı düzenledi. Hiddink, elemedeki tüm maçların önemli olduğunu belirtirken, takımın kendi oyununu yansıtması halinde Avusturya'yı hem içeride hem de dışarıda mağlup edebilecek kapasitesinin bulunduğunu söyledi.

"İNİSİYATİFİN ELİMİZDE OLMASINI İSTİYORUZ"

Hiddink, "Elemedeki tüm maçlar çok önemlidir. Çünkü takımınız şu anda bulunduğumuz gruptaki gibi bir gruptaysa gelecek sene yapılacak finallere gitme yolunda her maç büyük önem taşıyacaktır. Önemli bir maç oynayacağız. Yapmak istediğimiz şey şu; inisiyatifin bizim elimizde olmasını istiyoruz, kazanırsak inisiyatifi elimize almış olacağız, bende bunu istiyorum zaten" diye konuştu.

"RAKİPLERİN PUAN KAYBETMESİNİ BEKLEMEK İSTEMİYORUZ"

Tecrübeli teknik adam, "Tabiki direkt olarak rakip gördüğümüz takımların oynadıkları maçlarda, beklenen ya da beklenmeyen şekilde puan kaybetmesini beklemek durumuna düşmek istemiyoruz, belirsizliklerden hoşlanmıyoruz. Kendi kaderimizi kendimiz çizmek istiyoruz" dedi.

"AVUSTURYA MAÇINDA SORUMLULUK ALACAĞIZ"

Hollandalı teknik direktör, "Bugün öğleden sonra ilk idmanımızı yapacağız takımla birlikte. Biraraya gelmemiz çok önemli. Çünkü geçtiğimiz oyuncularımız zorlu maçlar oynandı. Bu programdan çıkıp milli takıma motive gelmeleri gerçekten çok iyi. Onların buraya gelmelerinden hoşlandıklarını umuyorum. Gelecek salı günü iyi futbol oynama yolunda sorumluluk alacağız" şeklinde konuştu.

"KAZANIRSAK KUTLAMA YAPACAĞIZ, BUNA İHTİYACIMIZ VAR"

Hiddink, "Avusturya karşılaşmasına iyi hazırlanacağız, umuyorum ki iyi sonuç alacağız. İyi bir kutlama yapacağız, buna gerçekten ihtiyacımız var. Oyuncular da karşılaşmanının önemini kavramışlardır diye düşünüyorum" dedi.

"AVUSTURYA KOLAY BİR RAKİP DEĞİL"

Guus Hiddink, "Avusturya sağlam bir kadrosu olan deneyimli oyunculardan oluşan ekip, Avrupa'nın çeşitli takımlarında oynayan oyuncuları var, kolay bir rakip değil, istediğimiz oyuncu sahaya yansıtabilirsek hem içeride hem dışarıda bu takımı yenebiliriz diye düşünüyorum" diye konuştu.

YÜZLEŞMEK GEREK

Spor Toto Süper Lig ekiplerinin Avrupa'da aldığı sonuçların, Türk futbolunun yerini açıkça gösterdiğine dikkat çeken Hiddink, "dünyanın zirvesinde olduğumuzu iddia edebilirsiniz ama gerçek durum farklı. Gerçeklerle yüzleşmek gerek" dedi.

Her şeye rağmen milli takımın ve Türk futbolunun geleceği için kesinlikle kötümser olmadığını belirten Hiddink, "yapılması gereken kulüplerin ve teknik direktörlerin genç yetenekleri bularak onları iyi şekikde eğitmesi. 2013 U20 Dünya Kupası'nın Türkiye'de yapılacak olması bir şans" ifadelerini kullandı.

OYUNCU SEÇİMİ

Guus Hiddink, ligin üst sıralarında yer alan ekiplerden az oyuncu aldığı veya hiç almadığı şeklindeki eleştirilere de cevap verdi.

Hiddink, "stratejime uygun oyuncu seçiyorum. Sadece bir maça bakıp oyuncu çağırmam sağlıklı olmaz. Kadro seçiminde istikrarlı ve dengeli olmamız ve lazım" dedi.

"Galatasaray 87'nci dakikada Fenerbahçe'den gol yedi diye Servet'i milli takıma almayayım mı?" diyen Hiddink, Gaziantespor'un 19 yaşındaki golcüsü Cenk Tosun'u kadroya aldığını hatırlattı.

Deneyimli çalıştırıcı, iddia edildiği gibi sol bek, savunmanı ortası ve hücum hattında yetenekli oyuncu sıkıntısı olmadığını dile getirerek, "bazı pozisyonlarda fazla seçenek olduğu için zorlanıyoruz. Ama bazı pozisyonlarda daha fazla seçeneğim olmasını isterdim. Her şeye rağmen elimdeki oyunculardan memnunum ve hepsinin arkasındayım" dedi.


SELÇUK İNAN: KENDİ GÜCÜMÜZÜN FARKINDAYIZ
A Milli Takım oyuncularından Selçuk İnan ise, "Çok önemli bir maç, çok zor bir maç olacağının farkındayız ama çok maçımız var. Kendi işimizi kendimiz yapmamız gereken bir maç, onların gücünü biliyoruz, kendi gücümüzün de farkındayız. Bundan önceki maçlarda çıkarmamız gereken dersler var. Bu maça iyi hazırlanıp ülkemizi gerçekten mutlu etmek istiyoruz. Bunun için elimizden geleni de yapacağız" şeklinde konuştu.