BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  GÜNCEL

Gürtuna için hapis cezası istendi

Eski İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ali Müfit Gürtuna için görevini kötüye kullanmak suçundan hapis cezası istendi..

Abone ol

Eski İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ali Müfit Gürtuna'nın, görev yeri değiştirilen Mezbahalar Müdürü Hasan Gençdal'ın mahkeme kararına rağmen eski görevine atanmamasına ilişkin 3 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması istendi.

Savcı Özdemir, Gürtuna'nın, eski TCK'nın “görevi kişilere karşı kötüye kullanmak” suçunu düzenleyen ve 6 aydan 3 yıla kadar hapis cezası öngören 228. maddesi uyarınca ya da “görevi kötüye kullanma” suçunu düzenleyen ve 1-3 yıl arasında hapis cezası içeren yeni TCK'nın 257. maddesi uyarınca cezalandırılmasını talep etti.

İDDİANAMEDEN

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, İstanbul Büyükşehir Belediyesine bağlı Mezbahalar Müdürlüğünde 1994 yılından itibaren müdür olarak görev yapan şikayetçi Hasan Gençdal'ın, 3 Kasım 1999'da Belediye Başkanı Ali Müfit Gürtuna'nın onayıyla bu görevinden alındığı ve Veteriner İşleri Müdürlüğüne veteriner olarak atandığı belirtiliyordu.