CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin'in iddialı çıkışı, partinin de projeye destek verdiğinin ortaya çıkmasına neden oldu.
Abone olCHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Taksim projesine CHP'nin oy vermediğini belirterek, "CHP'den yapılaşmayla ilgili oy verildiği tespit edilsin, siyaseti bırakırım" demişti. Tekin'in eyleme destek vermesi gözleri İBB Meclisi'nde alınan ve CHP'nin tam kadro destek verdiği plana çevrildi.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Taksim Gezi Parkı'ndaki eylemcilere destek vermişti.
Burada Gürsel Tekin kendisine “CHP Taksim projesine onay verdi mi?" diye soran Sırrı Süreyya Önder’e “CHP’de buradaki yapılaşmayla ilgili bir tek oy verildiği tespit edilsin, ben siyaseti bırakırım" demişti.
CHP TAM DESTEK VERMİŞ
Gürsel'in bu açıklamasının hemen ardından ortaya çıkan bir bilgi, Tekin'i zorda bırakacak cinsten.
Teksozhaber.com'da yer alan habere göre Taksim Meydanı Yayalaştırma Projesi ile ilgili koruma amaçlı 1/5000 ölçekli koruma amaçlı nazım imar planı ile 1/1000 ölçekli koruma amaçlı uygulama planı tadilatı, 2011 yılı Eylül Ayı Meclis toplantısının son birleşiminde oy birliği ile kabul edildi.
OY BİRLİĞİ İLE KABUL EDİLMİŞ
İstanbul Büyükşehir Belediye Meclis Üyeleri'nin oy birliği ile kabul ettiği proje, Taksim Meydanı'nın bugün Gürsel Tekin'in eylem yaptığı ve "ispatlanırsa siyaseti bırakırım" restini çektiği Gezi Parkı ile bütünleşmesini öngörüyor.
Gürsel Tekin'i zor durumda bırakacak bir diğer önemli ayrıntı ise, İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nde plan tadilatının görüşüldüğü son birleşimde, CHP Grubu adına Grup Başkanvekili Fahrettin Kayhan'ın oy birliği ile kabul edilen raporun oylamasından önce, projeyi hazırlayanlara teşekkür edip İstanbul'un lehine olan projelere desteklerini sürdüreceklerini belirtmesi.
İŞTE VİDEO
Gürsel Tekin, 9 Kasım 2012'de İnternethaber'de Nesrin Yılmaz'a verdiği röportajda Taksim Projesiyle ilgili şunları söylemişti:
"Bir Megakenti sadece bir parçasıyla değerlendiremeyiz. Ben sizin aracılığınızla Sayın Kadir Topbaş'a bir soru sormak istiyorum, Sayın Topbaş, İstanbul'luların beklentilerine cevap verecek 100 binlik bir plan yaptı, bunun bir adı da İstanbul Anayasası idi, İstanbul Anayasası ne oldu? Bunun için yıllarca uğraştılar, Sayın Hüseyin Kaptan başkanlığında bir çok bilim adamı çalışma yaptı, 2009'un başlarında hayata geçecekti ama seçimden sonra bu çalışma çöpe atıldı. Hüseyin Kaptan istifa etmek zorunda kaldı. Düşünebiliyor musunuz 15 milyon nüfuslu kentin meydanı yok, zor mu meydan yapmak? Bütün büyük arazileri AVM yaptılar. Bütün eksiklerine rağmen ben 100 binlik plana destek verdik, bu plan ne oldu?"