BIST 9.777
DOLAR 34,16
EURO 38,17
ALTIN 2.920,22
HABER /  GÜNCEL

Gurbetçiler kiralık araç bırakmadı

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte canlılık kazanan oto kiralam sektöründe gurbetçiler araç bırakmadı.

Abone ol

Rent a car sahibi Tuncay Kılıç, bu artışı tatil sezonunun açılması ve gurbetçi vatandaşların memleketlerine dönmelerine bağladıklarını bildirdi.

Özellikle gurbetçilerin Türkiye'ye izne gelirken önceki yıllarda kara yolunu tercih ettiklerini ancak son yıllarda hava yolunu yeğlediklerini belirten Kılıç, şunları söyledi:

''Tatil sezonunun açılmasıyla beraber otomobili olmayan vatandaşlarımız bize gelerek tatil süresince otomobil kiralıyor. Öte yandan, tatilinin bir bölümü memleketine gelebilmek için yollarda harcamak istemeyen ve uçağa binen gurbetçilerimizde Rent a Car şirketlerine ilgi gösteriyor. İşlerin çokluğunda yakınmıyoruz ama artan satışlar yüzünden elimizde kiralayabileceğimiz bir otomobil olmadığı için sıkıntı çekiyoruz.''

ARAÇLAR UYDU TAKİP SİSTEMİYLE TAKİP EDİLİYOR

1-3 yaş arasında 30 otomobil ile hizmet verdiklerini, otomobil kiralamaya gelen vatandaşlardan 2 yıllık ehliyet ve kredi kartı bilgileri istendiğini belirten Kılıç, şöyle devam etti:

''Kredi kartı bilgilerini vatandaşın otomobil ile hareket halindeyken plakaya yediği trafik cezalarının ödenmesinde kolaylık olsun diye istiyoruz. Otomobillerimizi uydu takip sistemiyle takip ediyoruz. Böylece olası bir acil durumda yolda kalan veya kaza yapan aracımıza daha çabuk ulaşarak, müşterimizin işini kolaylaştırıyoruz. Ayrıca, bu sistem ile otomobil çalınmalarının da önüne geçmiş oluyoruz.''

Kılıç, kaza sonrasında araçta meydana gelen hasarın masraflarının rent a car kaskosu tarafından karşılandığını ancak alkol ve uyuşturucu etkisi altında yapılan kazalarda kasko şirketin hasarın masrafını ödemeyi reddettiğini ve bu nedenle bu ödemeyi müşterinin yapmak zorunda kaldığını söyledi.

Yaz ayının gelmesi ve talebin çok olması nedeniyle de otomobil kiralama fiyatlarında yüzde 30'luk artış olduğunu vurgulayan Kılıç, kış aylarında ise bu fiyatı geri çektiklerini sözlerine ekledi.