BIST 10.669
DOLAR 32,54
EURO 35,17
ALTIN 2.475,38
HABER /  GÜNCEL

Gurbetçi gönlü kimden yana?

Almanya-Türkiye maçının diğer bir yüzü var. Almanya'daki gurbetçilerin elinde iki bayrak hazır. Onlar için bu yolda "mağlup" yok...

Abone ol İNTERNETHABER

Türkiye -Almanya maçında, Almanya'da yaşayan Türkler kimi destekleyecek? Alman medyası bu konuya geniş yer ayırdı. Gurbetçilerle yapılan röportajlardan çıkan sonuç, "Gönüllerin Türkiye için attığı" yönünde. 

Bu akşam Türkler ve Almanlar, maçı birlikte izleyecek. Berlin'de bunun için dev ekranlar kuruldu. Taraftar alanına yaklaşık 500 bin Türk ve Alman bekleniyor. Türkler'in gönlü anavatandan yana çarpıyor. "Ama diyor ve ekliyorlar"; "Bu kez yenilsek de çok üzülmeyeceğiz."

Alman gazetelerinin gurbetçilerle yaptığı röportajlarda ortaya çıkan görüşler şöyle;

Cumali Kangal (Berlin Türk Spor Birliği Başkanı): "Bu kez kader her iki takımımızı yarı finalde karrşı karşıya getirdi. Sonuç ne olursa olsun kazanan takımımızın sevincini yaşayacak ve daha sonraki yapacağı maçlarda başarılı olması için destekleyeceğiz.

Cihan Selçuk (Türkiyemspor Futbolcusu): "Almanya ile Türkiye’nin yarı finalde karşılaşması benim için çok büyük bir heyecan. Her iki takımın maçlarının ardından, Türk ve Alman bayrakları sallayarak Kudamm’a koştuk. Burada yetişmiş bir genç olarak, taraf tutmakta zorlansam da, yüreğimin % 60 Türkiye’den yana."

Berlinli Semra (26) ve Funda (24)...  İkiside Türk asıllı ama Almanya’da büyümüş. O yüzden yanlarında iki bayrağı birden taşıyorlar. "Kim kazanırsa kazansın Araba konvoyuna katılacağız“ diyorlar.

Kenan Kolat (Almanya Türk Toplum Başkanı):
"Biz şimdiden finaldeyiz. Ya Türkiye ya Almanya bu iki milli ekip de bizim takımımız. Bizi dostça bir futbol bayramı bekliyor. Bu maçın sonucu ne olursa olsun hem Alman, hem de Türkler kazanacak."

GÖNÜLLERDEKİ BÖLÜNME
Alman medyası kadar İngiliz medyasının da gönüllerdeki bu bölünme ilgisini çekiyor. Financial Times gazetesi Almanya'daki gurbetçileri bugünkü sayfasında bu yönü ile ele alıyor.

Gazete, futbol maçının Almanya'daki Türkiyeli göçmenlerin kalplerini Türkiye ve Almanya arasında böldüğünü yazıyor.

Financial Times, “Eğer Almanya'nın bağrındaki Türk topluluğun dükkânlarında dün asılı olan bayraklara bakarak karar verirsek, Almanya'daki yaklaşık iki milyon yedi yüz bin Türkiyeli göçmenin her iki taraf için de tezahürat yapacaklarını söyleyebiliriz” diyor:
"Konuştuğumuz bir Türk dükkân sahibi, ‘Maçı Türkiye'nin almasını istiyorum, ama Almanya kazansa da kötü karşılamam’ diyordu. Bu karmaşık duyguları Almanya'da yaşayan pek çok Türk paylaşıyor.