'Darbe Günlükleri' duruşmasında tanık gösterilen sürpriz isim şaşırttı.
Abone ol‘Darbe Günlüğü’ hakim karşısında Kapatılan Nokta Dergisi'nin Genel Yayın Yönetmeni Alper Görmüş, Deniz Kuvvetleri eski komutanlarından emekli Oramiral Özden Örnek'e ait olduğu iddia edilen "Darbe Günlükleri" haberi nedeniyle, hakim karşısına çıktı.
Suçlamaları kabul etmeyen Görmüş, günlüğün 2 bin sayfa olduğu, sadece 60 sayfasının haberde kullanıldığını söyledi. Emekli Oramiral Özden Örnek’in avukatı Dinçer Eskiyerli, belgelerin mahkemeye sunulmasını istedi.
Duruşmaya Alper Görmüş, kapatılan Nokta Dergisi çalışanları, Emekli Oramiral Özden Örnek’in vekili Avukat Dinçer Eskiyerli, sanık avukatları Filiz Kerestecioğlu ve Ümit Kardaş hazır bulundu. 'Basın yoluyla Hakaret' ve 'İftira' suçlamalarıyla 6 yı 8 ay hapis istemiyle hakim karşısına çıkan Alper Görmüş hakkındaki suçlamaları kabul etmeyerek şöyle konuştu; "Söz konusu günlük 3 bin sayfadan oluşuyor. Biz sadece kamuoyunu ilgilendiren kısmını yani 60 sayfalık bir bölümünü yazdık. Bu 60 sayfalık bölüm darbeyi içeriyordu. Elimize geçen bu günlükte siyasilere göndermeler olan bölümlerde vardı ama bunları yayınlamadık. Hakaret ve iftira etmek isteseydim daha kişisel siyasi bağlantıların olduğu bölümleri de yazardım" şeklinde konuştu.
Görmüş, Mahkeme Hakimi Rüveyde Kaner, "Bu günlükler elinize nasıl geçti" sorusuna ‘haber kaynağımı açıklayamam’ şeklinde cevapladı.
BAŞBAKAN KONUŞSUN
Sanık avukatı Ümit Kardaş, dava konusu yazıyla ilgili konunun internet sitelerinde ve medyada yer bulmasına rağmen başka bir gazeteci hakkında dava açılmadığını vurgulayarak dilekçelerinde belirtikleri tanıkların dinlenmesini itedi. Kardaş'ın dilekçesinde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve dönemin eski Genelkurmaybaşkanı Hilmi Özkök'ün ile yazarlarında da aralarında bulunduğu 8 kişinin tanık olarak dinlenmesini talep etti.
Emekli Oramiral Özden Örnek'in vekili Avukat Dinçer Eskiyerli, sanığın yapmış olduğu haberlere ilişkin elindeki belgeleri ortaya koymakla yükümlü olduğunu belirterek "Yoksa 'Şu sitede yanınladı' gibi afaki şekilde olmaz. Kime ait olduğu belli olmayan sitelerde hergün pek çok yazı yazılmaktadır. Sanık soruşturma aşamasında da haberin dayanağı belgeleri ibraz etmemiştir. Böyle bir konuda 'şu biliyordu. Bu biliyordu' şeklinde tanık dinletilmesini kabul etmiyoruz" dedi.
Avukatların savunmasını ardından mahkeme, başbakanlığa bir yazı yazılarak günlüğün var olup olmadığı, var ise onaylanmış bir nüshasının mahkemeye gönderilmesine karar vererek duruşmayı erteledi. Duruşma çıkışı bir açıklama yapan Görmüş, duruşmayla ilgili olarak gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bir gazetecinin ’Başbakanlık elindeki günlüğü mahkemeye göndermese siz günlüğü verirmisiniz’ sorusuna ‘evet veririm’ şeklinde cevapladı.
Kaynak: Milliyet