BIST 9.884
DOLAR 34,13
EURO 38,03
ALTIN 2.886,05
HABER /  GÜNCEL

Güneydoğu'da Öcalan gerilimi

Öcalan'ın Suriye'den çıkartılmasının 12. yıl dönümünde PKK yandaşları, bir çok yerde olay çıkardı.

Abone ol

Güneydoğu'da teröristbaşı Abdullah Öcalan'ın Suriye'den çıkarılışının 12. yıl dönümü nedeniyle yapılan korsan gösterilerde olaylar çıktı. Esnaf kepenk ve kontak kapatma eylemi yaptı. Mersin'de de göstericiler sivil polis aracına molotof attı. Saldırıda biri ağır 3 polis yaralandı.

DİYARBAKIR'DA OLAYLAR ÇIKTI

Bölücü ele başı Abdullah Öcalan'ın Suriye'den çıkartılmasının yıl dönümünü nedeniyle BDP tarafından kitlesel bir yürüyüş düzenledi. BDP il binası önünde toplanan partililer Batıkent kavşağına kadar yürüdü. Yapılan açıklamanının ardından yüzleri maskeli göstericiler polise ses bombası ve havai fişekle saldırdı.

BOMBA İHA MUHABİRİNİN ÖNÜNDE PATLADI

Polise havai fişek ve ses bombası ile saldıran göstericilerin attığı ses bombası İHA muhabirinn önünde patladı.  

Polis ekipleri ise göstericilere su sıkarak dağıtmak istedi. Koşuyolu semtinde başlayan olaylar Bağlar ilçesine de sıçrarken, çok sayıda kişi gözaltına alındı.

ATEŞ YAKIP BARİKAT KURDULAR

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde izinsiz gösteri düzenleyen gruba, polis müdahale etti. Terör örgütü elebaşının Suriye'den çıkarılışının yıl dönümünü bahane eden ve sabah saatlerinden itibaren Cengiz Topel Caddesi'nde bir araya gelen grup, ateş yakıp yola barikat kurdu.

Güvenlik güçleri, uyarılara rağmen taş ve molotofkokteyli atan gruba biber gazı ve basınçlı su ile müdahale etti.

CİZRE'DE İZİNSİZ GÖSTERİCİLERE MÜDAHALE

Şırnak'ın Cizre ilçesinde izinsiz gösteri düzenleyen gruba, polis müdahale etti.

Deneme

Edinilen bilgiye göre, terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın Suriye'den çıkarılışının yıl dönümünü bahane eden bir grup, Cizre-İdil karayolunda bir araya geldi. Ateş yakıp yola barikat kuran gruba polis dağılmaları konusunda uyarıda bulundu. Polis, uyarılara rağmen dağılmayan gruba biber gazı ve basınçlı su ile müdahale etti.

MERSİN'DE SİVİL POLİS ARACINA MOLOTOF

 

Mersin'de bölücübaşı Abdullah Öcalan lehine gösteri yapmak için Hal Mahallesi'nde toplanan yaklaşık 30 kişilik grup, bölgede önlem alan Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne ait 33 RK 58 plakalı sivil araca molotofkokteyli ile saldırdı.

 

Saldırıda, aniden alev alan aracın içinde bulunan sivil polis memurları Murat Kelleci, Fadıl Demirbağ ve Ertan Ünal'ın kıyafetleri tutuştu. Polisler, alevlerin arasından güçlükle kendilerini dışarı attı. Bu sırada çevrede bulunan esnaf hem polislerin yanan kıyafetlerini, hem de aracı hortumla su tutarak söndürdü. Yanan polisler da hortumla su tutarak aracı söndürmeye çalıştı. Kısa sürede olay yerine ulaşan takviye ekiplerin müdahale ettiği göstericiler ara sokaklara kaçtı. İtfaiye ekipleri de hurda haline gelen polis aracında soğutma çalışması yaptı.

 

Ambulanslarla Mersin Devlet Hastanesi'ne götürülen 3 polis memuru tedaviye alındı. Vücudunda yanıklar oluşan Fadıl Demirbağ'ın hayati tehlikesinin bulunduğu belirtildi. Araçta yanan 2 kalaşnikof tüfek de polisler tarafından alınıp Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Bölgede operasyon başlatıldı.

KEPENK KAPATTILAR

PKK terör örgütü lideri Öcalan'ın 9 Ekim 1998'de Suriye'den çıkarılmasının 12. yıl dönümü, Van, Şemdinli, Muş, Hakkari, Çukurca, Şırnak, Silvan, Diyarbakır, Yüksekova'da protesto edildi.

Sabah saatlerinden itibaren ilçe esnafı kepenklerini açmadı. Sadece fırın ve eczanelerin açık tutuldu. Yolcu taşımacılığı yapan minibüsçüler de kontak kapattı. Kepenklerin kapalı olduğu ilçeler adeta sessizliğe büründü.