BIST 9.976
DOLAR 34,02
EURO 38,02
ALTIN 2.826,76
HABER /  GÜNCEL

Güney Kore İsrail'den 'hassas füze' alacak

Güney Kore'nin, Kuzey'den gelebilecek saldırılara açık durumdaki adalarının savunması güçlendirmek için İsrail'den hassas güdümlü füze alacağı bildiriliyor.

Abone ol

Güney Kore Haber Ajansı Yonhap, 50 kadar hassas füzenin Kuzey Kore sınırı yakınındaki tartışmalı deniz sınırına yakın iki adaya yerleştirileceğini bildirdi.

GPS Teknolojisine sahip füzelerle, mağaralarda gizli Kuzey Kore topçu güçlerinin hedef alınabileceği belirtiliyor.

Geçen yılın Kasım ayında, Kore yarımadasının batısındaki Yeonpyeong adasına Kuzey Kore'den düzenlenen saldırıda ikisi sivil, ikisi askeri personel olmak üzere 4 Güney Koreli ölmüştü.

Kuzey Kore saldırıyı kışkırtan unsurun, Güney Kore'deki askeri tatbikat olduğunu belirtmişti.

İsrail'den satın alınacak füzelerle savunması pekiştirilen bir diğer ada da, daha batıdaki Baengnyeong adası. Bu ada, 2010 Mart'ında bir Güney Kore savaş gemisinin battığı ve 46 kişinin can verdiği noktanın yakınında bulunuyor.

Geminin batmasından Kuzey Kore'nin sorumlu olduğu bildirilmiş; ancak Kuzey Kore yönetimi olayla hiçbir ilgileri bulunmadığını bildirmişti.

Kuzey ve Güney Kore, 1950-53 yılları arasındaki Kore savaşı'ndan bu yana teknik olarak hala birbirleriyle savaş halindeler.

Yeonpyeong adasının topçu ateşine hedef olması ardından, Güney Kore savunma güçleri, fazla yumuşak ve yavaş hareket edildiği yönünde eleştirilere hedef olmuştu.

Bu olaylardan sonra iki adadaki asker sayısı artırıldı.

İsrail füzelerinin gelecek yılın sonlarına doğru adalara yerleştirilebileceği kaydedildi.