BIST 10.682
DOLAR 32,53
EURO 35,16
ALTIN 2.469,23
HABER /  GÜNCEL

Güneş tutulması korku yarattı

Tokat'ta bazı vatandaşlar güneş tutulmasının ardından deprem olacağı söylentileri nedeniyle evlerinin yanına kurdukları çadırda yaşıyorlar.

Abone ol

Tokat'ın Niksar ilçesine bağlı Yolkonak beldesinde yaşayan bazı vatandaşlar, güneş tutulmasının ardından bölgede deprem olacağı söylentileri nedeniyle evlerinin yanına kurdukları çadırda yaşıyorlar.

Ailesiyle birlikte yaklaşık 15 gündür evinin yanında kurduğu çadırda yaşayan Yolkonak beldesi Merkez Mahallesi Muhtarı Mustafa Hasta,1939'da bölgede meydana gelen depremdebeldelerinin büyük zarar gördüğünü belirterek, güneş tutulması sonrası da deprem olacağı söylentileri nedeniyle beldede hemen herkesin evinin yanına çadır kurduğunu söyledi.

Şu anda 7 kişilik ailesiyle çadırda kaldığını anlatan Hasta, şöyle konuştu:
''Benim muhtarı olduğum Merkez Mahallesi'nde bulunan yaklaşık 150
hanenin çoğu evinin yanına çadır kurdu. 1939'daki depremde kasabamız
büyük hasar görmüş. Bunları bana babam ve dedem anlatmıştı. Kasaba
halkının büyük bir çoğunluğu da bu depremi anımsayarak çadır kurdu.
Güneş tutulması sonrası 2 ay daha çadırda yaşamaya devam edeceğiz.''

Çadırda yanlarında kalan 8 aylık torunu Erkan'ı da olası bir depremden etkilenmemesi için beşik içine bağladıklarını ifade eden Hasta, ''Sabahları ve geceleri çadır soğuk oluyor. Her şey Allah'tan, ama bizler önlemimizi almak istedik. Böyle bir depremin olmasını elbette kimse istemez'' diye konuştu.

HAYVANLARA DA ÖZEL ÇADIR KURULDU

Beldede geçimini hayvancılıkla sürdüren bazı vatandaşların ise ahırlarda bulunan büyük ve küçükbaş hayvanlarına, sobalı ve aydınlatmalı çadırdan ahır yaptıkları dikkati çekti. Vatandaşlar, hayvanların da olası bir depremden zarar görmemesi için bu çadırları kurduklarını kaydettiler.