BIST 9.777
DOLAR 34,16
EURO 38,17
ALTIN 2.920,22
HABER /  MAGAZİN

Güneş mahkemelik oldu

Şarkıcı Burcu Güneş, komşusu Ülkü Sekban'ın köpeği yüzünden mahkemelik oldu.

Abone ol

Ünlü şarkıcı Burcu Şahber Güneş (Burcu Güneş), apartman komşusu Ülkü Sekban'ın köpeği yüzünden mahkemelik oldu. Duruşmada ifade veren sanatçı, suçlamaları kabul etmedi.
İddiaya göre, 9 Ekim 2005 tarihinde Adnan Saygun Caddesi Kelaynak Sokak üzerindeki Kamer Sitesi'nde meydana gelen olayda, aynı sitede oturan komşuları Ülkü Sekban'nın köpeğini sitenin bahçesinde başıboş bırakmasına anne Bilge Özkan(51) ve şarkıcı Burcu Güneş tepki gösterdi.

Tartışmada sinirlenen Burcu Güneş ve annesi, Ülkü Sekban'a hitaben "Köyüne git. Seni bu siteden attıracağım. Terbiyesiz kadın" diye bağırdı. Köpeğin bahçede dolaşmasına tepki gösteren Tufan Taş da tartışmaya katılarak, "Seni burada yaşatmayacağım. Seni öldüreceğiz" diyerek Sekban'ı tehdit etti. Ülkü Sekban da Burcu Güneş, Bilge Özkan ve Tufan Taş'a hitaben "Sizi burada yaşatmayacağım" diyerek hepsini tehdit etti. İddianamede, Burcu Güneş ve annesi Bilge Özkan'ın "Mağdur şüpheli" sıfatıyla "hakaret" suçundan 2 yıl 4'er aya kadar hapisleri istendi. Tufan Taş'ın "tehdit" suçundan 2 yıla kadar hapsi öngörülen iddianamede, "müşteki şüpheli" sıfatıyla yer alan Ülkü Sekban'ın ise 3 kişiyi tehdit etmesi nedeniyle 6 yıla kadar hapsi istendi.

Güneş ve annesi, İstanbul 2. Sulh Hukuk Mahkemesi'nde görülen duruşmada hazır bulundu. Ülkü Sekban ise duruşmaya gelmedi. Duruşmada ifadesi alınan Burcu Güneş, "Ben üzerime atılan suçu kabul etmiyorum. Ayrıca kimseye de hakaret etmedim. Ülkü Sekban bana, 'Sizi bu sitede yaşatmayacağım. Siz terbiyesiz ve ahlaksız insanlarsınız' diyerek hakarette bulunmuştur. Ülkü Sekban'dan şikayetçiyim" dedi.

Sanatçı Burcu Güneş'in annesi Bilge Özkan da suçlamayı kabul etmeyerek, Ülkü Sekban'dan şikayetçi oldu. Mahkeme, şikayetçi Ülkü Sekban'ın duruşmaya zorla getirilmesine karar verdi. Duruşma sonunda gazetecilerin sorularına cevap veren Burcu Güneş, "Bu dava, sitede başıboş gezen köpeklerle ilgili bir konudur. Bu olayda annem ve ben, hakaret ile tehditlere maruz kaldık. Bir mahkemeyi böyle bir konuyla meşgul etmekten dolayı utanıyorum. Haklı olduğum bir konuda suçlu konumuna düştük. Hayvan haklarını korumak için kanunların düzenlenmesi gerekmektedir. Bireysel olarak bir şeyler yapmaya çalışıyorum. Geçen sene TMSF'deki davalarla ilgilendiğim için bu konuyla ilgilenemedim" dedi.

Adliye çıkışında milli piyango bileti alan sanatçı Burcu Güneş, adliyeden ayrıldı.