BIST 9.109
DOLAR 34,24
EURO 37,63
ALTIN 2.921,56
HABER /  GÜNCEL

Güneş enerjisiyle yemek pişiriliyor

İhtiyaç duyduğu tüm enerjiyi üretebilen Diyarbakır Güneş Evi'nde artık yemekler de güneş ışınlarıyla pişiriliyor.

Abone ol İhtiyaç duyduğu tüm enerjiyi üretebilen Diyarbakır Güneş Evi'nde artık yemekler de güneş ışınlarıyla pişiriliyor. Yemekleri yapan Gültekin Aydeniz, güneş enerjisiyle pişirilen yemeklerin lezzetli olduğunu söyledi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan Diyarbakır Güneş Evi Eğitim ve Uygulama Merkezi'nde 24 parlak saçtan oluşturulan Güneş Ocağı'nda güneş ışınları ile lezzetli bir menemen yapıldı.

Güneş Evi Sorumlusu Gültekin Aydeniz, güneşten gelen ışınlar parlak saçlarla tencereye odakladı. Daha sonra ışını geri yansıtmayacak siyah tencereye kıyma, yeşilbiber ve domates sırasıyla koyarak menemeni pişirdi. Işın yoğunlaşması ile ısınan tencere içindeki yemek 1 saatte pişti.

Menemeni yapan Diyarbakır Güneşevi sorumlusu Gültekin Aydeniz, bu proje ile hayatın her alanında güneş enerjisinin kullanılabileceğini gösterdiğini söyledi.

Güneş enerjisi ile pişen yemeğin odun ateşinde pişen yemek gibi lezzetli olduğunu da belirten Aydeniz, "Güneş Evi'nde doğaya zarar vermemeyi, çevreci bir yaşamı özendiriyoruz. Ayrıca dengeli ve sağlıklı beslenme konusunda bir mesaj vermiş oluyoruz" dedi.

Aydeniz, "Güneş enerjisi ile yemek pişirdiğimizde enerjiden tasarruf etmiş oluyoruz." şeklinde konuştu.