Öğrencilerin yaptığı 'Güneş Arabası' yokuşu aşamayınca sanayiden tamirci çağrıldı.
Abone olMuğla Üniversitesi öğrencileri ve araştırma görevlileri tarafından 6 aylık bir araştırma ve çalışma sonrasında tamamlanan ''Güneş Arabası'' yapılan deneme sürüşünde yaşanan bir sorun nedeniyle sürüş parkurunda bulunan yokuşu aşamadı.
Muğla Üniversitesi Temiz Enerji Kaynaklarını Araştırma ve Geliştirme Bölümü tarafından 6 süren bir araştırma ve çalışma sonrasında tamamlanan ve ''Gökova 1'' adı verilen ''Güneş Arabası'' ilk deneme sürüşünü yaptı. Muğla Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şener Oktik'in de montaj ve test çalışmasını izlediği Güneş Arabası üniversite kampüsü içinde test sürüşü amacıyla bulunduğu alandan görevlilerin yardımıyla çıkarıldı. Test sürüşüne başlayan sürücü ilk denemesinde aracın, direksiyonu çevirdiği yönün tam tersine yöneldiğini fark ederek aracı durdurdu. Sorun çözülemeyince aracın üzerinde bulunan güneş enerjisi plakaları, zarar görmesin diye Rektör Oktik'in talimatı ile çıkarıldı ve araçta yaşanan sorunun tespiti için çalışma yapıldı. Aküye depolanmış enerji ve aracı iten görevlilerin yardımı ile yaklaşık 50 metre giden araç parkurda bulunan bir yokuşa gelince tamamen hareketsiz kaldı ve yokuş engelini aşamadı.
Yapılan tüm uğraşlara rağmen yokuş engelini aşamayan Güneş Arabası, yolculuğuna görevlilerin itmesi ile devam ederek montajının yapıldığı yere getirildi. Araştırma Görevlisi Rüştü Eke, AA muhabirine , ''Parkur yokuş olduğu için sorun yaşadık. Aracı düz bir alana alarak yeniden denemelerimize devam edeceğiz. Sanayiden tamirci bir arkadaşımızı yardıma çağırdık. Aracın lastiklerinde bir ayar sorunu olduğunu düşünüyoruz'' dedi. Aracın testler sonrasında İzmir'de düzenlenen ''Formula G Güneş Arabaları Yarışı''na katılacağı öğrenildi.