BIST 10.682
DOLAR 32,54
EURO 35,21
ALTIN 2.465,12
HABER /  GÜNCEL

Günaydan umutlu açıklama

Kültür Günay: "Yakın zamanda dünyanın en ileri devletlerinden biri olacağız"

Abone ol

Kültür ve Turizm bakanı Ertuğrul Günay, Cumhuriyetin 100. yıl dönümünde, Türkiye'yi dünyanın en önde gelen devletlerinden birisi haline getireceklerrini söyledi.

Yeni kurulan 60. hükümette Kültür ve Turizm Bakanlığı'nı devralan ve ayağının tozuyla Hayme Ana'yı Anma ve Göç Şenlikleri'ne katılmak için Kütahya'ya gelen Bakan Günay, ilk önce Vali Şükrü Kocatepe'yi makamında ziyaret etti. Vali Kocatepe, Bakan Günay'a kentin kültür ve turizm potansiyeli hakkında bilgile verdi.

Burada konuşan Bakan Günay, amaçlarının, önümüzdeki dönemde kültüre dayalı bir turizm atılımının gerçekleşmesini sağlamak olduğunu vurguladı. "Sadece doğa, güneş ve plaj turizmi için gelenler, ülkede kısa süre kalıyorlar. Kültüre dayalı turizm için gelenler ise hem daha çok öğrenip hem de fahri bir tanıtım elçisi olarak ülkemizden ayrılıyorlar." diyen bakan Günay, bunun yanında turizmde amacın büyük gelir elde etmekse, kültür turizmiyle daha fazla gelir elde etme imkanı olacağını kaydetti.

Günay, Kütahya'nın da kültür ve turizm potansiyeli açısından son derece zengin bir kent olduğuna inandığını söyledi. Vali Kocatepe, Bakan Günay'a ziyaretinin anısına gümüş işlemeli çini tabak hediye etti.