BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  GÜNCEL

Gümrükçülere ceza yağdı

Gümrük eski Başmüdürü'nün de aralarında bulunduğu Kapıkule'de görevli 13 memur, rüşvetten ceza aldı.

Abone ol Gümrük eski Başmüdürü'nün de aralarında bulunduğu Kapıkule'de görevli 13 memur, rüşvetten 6 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Edirne 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın 15'inci duruşmasına tutuksuz 19 sanıktan 10'si hazır bulundu. Mahkeme heyeti kanıtların toplandığını bildirirken, sanıklardan son savunmalarını yapmalarını istedi. Gümrük ve Muhafaza Beski aşmüdürü Halil İbrahim Ekinci ve duruşmaya katılan sanıklar suçsuz olduklarını ve beraatlarını istedi.

Edirne 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Turgut Emiroğlu, sanıkların söz sözünü söylemelerinden sonra, dosyadaki mevcut kanıt durumuna göre, daha önce Yargıtay tarafından irtikap suçundan cezaları onaylanan gümrükçülerin denetim görevini kasten ihmal ederek göz yumdukları için sanıklar eski Başmüdür Halil İbrahim Ekinci, Başmüdür Yardımcıları Ruhi Beyazıt, Mustafa Sepin, Akif Sayan, Gümrük Müdürleri İsmet Gürler, Rıza Odabaşıoğlu, Nebiye Akalan, Beyhan Erkek, Muhafaza Müdürü Ali Raşit Serdengeçti, Bölge Amiri Yaşar Teksoy, Nizamettin Derinyar, Şube Müdürleri İdris Demirkan, Ayşe Topçu 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme heyeti, sanıklardan Ekrem Cinkavuk, Fatih Buldu, Deniz Çiğdem, Ali Yıldırım, Yaşar Karaburun, Mehmet Uzun'un yöneltilen suçların oluşmadığı gerekçesi ile beraatlerine karar verdi.

Kapıkule'de 22 Aralık 2005 tarihinde yapılan operasyon sonucu gizli kameralarla rüşvet aldığı belirlenen toplam 60 sanık çeşitli hapis cezalarına çarptırılmıştı. Yerel mahkemenin kararı da daha sonra Yargıtay tarafından onanmıştı.