BIST 9.501
DOLAR 34,55
EURO 36,07
ALTIN 2.989,31
HABER /  POLİTİKA

Gül'ün twitter hesabında giden gidene! İşte son sayı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Yeni İnternet Yasası'nı onaylaması sonrası başlayan eleştirilerin ardı arkası kesilmiyor. Peki Gül neden bu yasayı onayladı?

Abone ol

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün tartışmalı internet yasasını onaylaması ardından başlayan 'Unfollow' kampanyası da hızla yayılıyor.

Yasayı onaylamadan önce Twitter'da 4 milyon 390 bin takipçisi olan Abdullah Gül'ü takip edenlerin sayısı 4 milyon 279 bine kadar düştü. Yaklaşık 111 bin kişinin terk ettiği twitter sayfasına eklenen 'yumurta hesaplar' ise dikkatlerden kaçmadı.

YUMURTA HESAP NEDİR?

Gül'ün takipçi sayısının azalmasının ardından ilginç bir durum da yaşanmaya başladı.

Twitter'da 'yumurta' olarak tabir edilen ve hesap için uygun bir fotoğraf seçimi bile yapmadan açılan hesaplarla Cumhurbaşkanı Gül'ün düşen takipçi sayısı arttırılmaya çalışıldı. Adreslerin gerçek kullanıcılara ait olmadığı yumurta hesapların hiçbir takipçisi bulunmuyor. O isimler adı altından da hiç tweet atılmıyor.

GÜL NEDEN VETO ETMEDİ?

Abdullah Gül yeni internet yasasını neden veto etmedi? 

İlk akla gelen Hükümet-Cemaat gerilimi olsa da işin aslı başkaymış. Gül yasayı mecburen onaylamış.

Yasanın onaylanmasından önce Çankaya Köşkü'nde yaşanan yoğun trafiğin detaylarını Vatan si yazarı bugünkü köşesinden anlattı.

Çelik, Abdullah Gül'ün danışmanı Ahmet Sever'e Gül'ün yasayı neden onayladığını sordu. İşte Gül'ün danışması Sever'in verdiği o yanıtlar...

HUKUKÇULARI ÇAĞIRMIŞ                              

GÜL'ÜN VETO KARNESİ

Köşk’e 2007’de çıkan Abdullah Gül, bugüne kadar önüne giden yasaların neredeyse tamamını onayladı. 7 yıllık görev süresinde 836 kanunu inceleyen Abdullah Gül, sadece 4 kanun tasarısı veto etti. Gül'ün en son veto ettiği düzenleme Şike Yasası'ydı. 2011'deki Şike Yasası vetosundan bugüne kadar başka hiçbir yasayı Meclis'e geri göndermedi.

Gül'ün ilk iki ve­tosu 2008’de Ye­min­li Ma­li Mü­şa­vir­lik Ka­nu­nu ve Elek­tro­nik Ha­ber­leş­me Ka­nu­nu­’y­la il­gi­liy­di. Gül, 2009 yılında İş­siz­lik Ka­nu­nu­’nu Mec­li­s’­e gön­der­di. 2011’de ise “Şi­ke Ya­sa­sı­” ola­rak bi­li­nen 6250 sa­yı­lı ka­nunu veto etti.

...Söze, “Sayın Cumhurbaşkanı Macaristan dönüşü, konutta, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan ile görüştü. Hukukçularını da çağırıp onların son görüşlerini de aldı” diye başlayan Ahmet Sever şöyle devam etti:

Söz konusu olan bir ‘torba yasa’ olduğu için, Sayın Cumhurbaşkanı’nın o iki maddeyi ayırmasının mümkün olmadığı bilgisi verildi kendisine.

Aynı şekilde, hukukçular, bu yasa ortadayken aynı konuda başka bir yasal düzenleme yapılamayacağını belirttiler ve maddelerde değişikliğin ancak bu kanunun yürürlüğe girmesinin ardından söz konusu olabileceği bilgisini verdiler kendisine.

BAKAN MADDELERİN DEĞİŞTİRİLECEĞİNİ AÇIKLADI

Zaten Sayın Bakan da o iki maddenin değiştirileceğini açıkladı. Dolayısıyla Sayın Cumhurbaşkanı, o iki maddenin bir an önce tadil edilmesine imkân sağlamak adına yasayı onayladı.

Cumhurbaşkanımız bu süreçte başka tartışmaların oluşmaması ve nihai olarak ‘amacın hasıl olması’nı önceleyerek hareket etti.

Eğer bu yasayı veto etseydi ve -hatırlayın Şike Yasası’nda olduğu gibi yasa Meclis’ten aynı şekilde geçip tekrar önüne gelseydi, o zaman biliyorsunuz, bu şekliyle onaylamaktan başka seçeneği olmayacaktı. Dolayısıyla Cumhurbaşkanı, kamuoyunda tartışma yaratan o iki maddenin değiştirilmesini bu yolla garantiye almış oldu.